Artikelen

Het secretariaat van de VVEM is vanaf 1 januari 2016 ondergebracht bij de Atrium Groep. Zij zijn gespecialiseerd in dienstverlening aan brancheverenigingen zoals de onze, en zijn gevestigd in Gorinchem. De contactgegevens van de VVEM zijn derhalve per 1 januari 2016:

 

Vereniging van Evenementenmakers

Stephensonweg 14

4207 HB Gorinchem 

Postbus 693

4200 AR Gorinchem

Telefoonnummer: 0183-822946

 

Atrium heeft 2 medewerkers die het secretariaat voor de VVEM gaan bemensen. Dit zijn Esther Halenbeek en Mirjam van der Molen. Zij zijn bereikbaar via bovenstaande contactgegevens, maar ook via de u bekende emailadressen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . 

12 augustus 2015 - De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) is een partnership aangegaan met de Event Safety Alliance (ESA), de internationale organisatie die zich specifiek bezighoudt met de veiligheid van evenementen.

Het eerste wat zij samen gaan doen is het bestaande VVEM “Handboek Evenementenmaken” omvormen naar de Event Safety Guide van de ESA, het internationale standaardwerk op het gebied van evenementenveiligheid. De Event Safety Guide verschijnt begin 2016. Verder gaan de twee organisaties nauw samenwerken op het gebied van trainingen - de Event Safety Training zal opgenomen worden in het uitgebreide programma van workshops dat de VVEM nu al aanbiedt en de getuigschriften worden wederzijds erkend. Daarnaast zal de VVEM als "affiliate partner" actief haar kennis, ervaring en ideeën inbrengen in de ESA.

Event Safety Guide

Het Handboek Evenementenmaken van de VVEM is in 2004 voor het eerst uitgebracht en is sindsdien in verschillende herdrukken verschenen. Het handboek wordt bij het organiseren van het overgrote deel van de evenementen in Nederland als standaardwerk gebruikt door zowel overheden als bedrijven. Dit boek is breed gedragen door de branche en er zijn al vele duizenden exemplaren verspreid onder bedrijven, gemeenten, hogescholen, diensten en gezagsdragers. De VVEM werkt sinds een aantal maanden aan een grondige herziening van het Handboek Evenementenmaken, en kiest hierbij nu voor een internationale samenwerking, waarbij de Event Safety Guide als leidraad zal worden gehanteerd.

De Event Safety Guide is ESA’s langverwachte internationale standaardwerk over het organiseren van veilige evenementen. Geschreven door experts in het vakgebied, is het een handvat en gids voor alle betrokkenen, zowel aan de organiserende kant als bij de overheden. De Event Safety Guide is meer dan een “how-to” boek of een opsomming van wet- en regelgeving; het is een gids waarin alle aspecten van evenementenveiligheid uitvoerig behandeld worden.

De VVEM zal de ESG op maat maken voor de Nederlandse situatie, waarbij aansluiting wordt gezocht met bestaande regelgeving en de hier ontwikkelde good practices op verschillende gebieden. Zo zullen onderwerpen als crowd management, omgaan met weersomstandigheden, crisisbeheersing, en (brand)veiligheid van tenten, podia en constructies, maar ook zaken als gehoorbescherming uitgebreid aan bod komen.

Op het gebied van evenementenbeveiliging en crowd management aspecten zullen de experts van de Nederlandse Veiligheidsbranche hun bijdrage leveren.

Partnership

Jim Digby, oprichter en president van de ESA: "De ESA is verheugd met de VVEM als nieuwe partner van onze snel groeiende organisatie. De VVEM is in de branche een gevestigde waarde en beschikt over een grote knowhow, die in de Nederlandse editie van de ESG terug te vinden zal zijn. We kijken uit naar de positieve dialoog en de uitwisseling van kennis en ideeën tussen onze twee organisaties."

Hèrald van de Bunt, voorzitter van de VVEM: "De VVEM leden behoren tot de top van de Nederlandse organisatoren van evenementen en innoveren voortdurend op het gebied van evenementenveiligheid. Met het uitbrengen van de nieuwe ESG nemen zij hun verantwoordelijkheid om alle stakeholders niet alleen in te lichten en bewust te maken, maar ook mee te nemen, op te leiden en als partner deelgenoot te maken van dit belangrijke onderwerp. Wij zien het partnership met ESA als een belangrijke stap. Hoeveel verschillen er per land of regio ook zijn, de veiligheid moet bij evenementen altijd en overal bovenaan staan. De Event Safety Guide en de bijbehorende trainingen zijn de best denkbare middelen om dat uit te dragen."

ESA

De Event Safety Alliance stelt zich ten doel de veiligheid bij evenementen op nummer één te zetten in iedere fase van een productie: Life safety first. Aan onveilige situaties en praktijken ligt vaak een gebrek aan kennis ten grondslag. ESA wil die kennisbarrière slechten door het promoten van good practices en het ontwikkelen van hulpmiddelen voor planning en training.

VVEM

De Vereniging van EvenementenMakers is dé Nederlandse brancheorganisatie van professionals in de publieksevenementenbranche. De VVEM vertegenwoordigt ruim 185 bedrijven uit de verschillende hoeken van de branche: alle markt leidende organisatoren, locatieverstrekkers en leveranciers vinden hun plek binnen deze organisatie. De VVEM stelt zich ten doel het organiseren van goede en veilige publieksevenementen te bevorderen.

www.eventsafetyalliance.org

www.vvem.nl

 

Op maandag 13 april 2015 worden de Dutch Live Entertainment Production Awards uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in De Hallen Studio's in Amsterdam. De Awards worden toegekend aan bedrijven en personen die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden door hun producties, service en creativiteit. Een Special Achievement Award zal worden uitgereikt aan een persoon met een bijzondere staat van dienst in onze industrie. De Dutch Live Entertainment Production Awards is een initiatief van de VVEM, de organisatie is in handen van de Stichting Dutch Live Entertainment Production AwardsTot en met 22 februari 2015 is het mogelijk nominaties in de verschillende categorieën door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De Dutch Live Entertainment Production Awards worden toegekend in acht categorieën:

• Favourite Rental Company

• Favourite Service Company

• Favourite Production Company

• Favourite Venue

• Favourite Creative Person

• Favourite Person

• Production Of The Year

• Special Achievement Award 

De locatie De Hallen is een voormalige en geheel gerenoveerde tramremise in Amsterdam-West, waar naast drie televisie- en evenementenstudio's ook een hotel, bioscoop, restaurants en een foodmarket zijn gevestigd. Het complex is gemakkelijk te bereiken met auto of OV en heeft ruime parkeergelegenheid.

Meer informatie www.dlep-awards.nl 

De termijn om kandidaten aan te melden voor de Dutch Live Entertainment Production Awards is op 22 februari gesloten. De longlist van bedrijven, producties en personen ligt er nu, zodat de jury kan starten met haar beraadslagingen. Begin maart zal de organisatie de nominaties voor de acht verschillende awards naar buiten brengen. De uiteindelijke winnaars worden bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking op maandag 13 april in De Hallen in Amsterdam. Tickets voor dit evenement zijn vanaf 1 maart te bestellen via de website van de awards. Het laatste nieuws is ook te volgen via Facebook.

De awards worden uitgereikt in de volgende categorieën:

  1. Favourite Rental Company
  2. Favourite Service Company
  3. Favourite Production Company
  4. Favourite Venue
  5. Favourite Person
  6. Favourite Creative Person
  7. Production of the Year
  8. Special Achievement

Het juryrapport wordt na de uitreiking van de prijzen gepubliceerd op de website. De juryleden zijn Joost Carlier, Jacqueline Vizee, Henk Schuit en Annejorie Hegge. De organisatie van de awards is in handen van Stichting Dutch Live Entertainment Production Awards in samenwerking met de Vereniging Van EvenementenMakers.

Dutch Live Entertainment Production Awards

Welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren? Het platform Open House is opgericht om die innovatieve ideeën op te sporen en tot succesvolle business te maken. Reden voor de VVEM om een partnership aan te gaan. Tom Engbers, managing director van Open House, legt uit wat het platform is en wat dit kan betekenen voor evenementenmakers.

Wat houdt Open House in?
"Open House is opgezet om innovatie in dance, muziek en events te stimuleren. Wij helpen mensen met kansrijke ideeën om die uit te werken en er echte business van te maken. Jonge ondernemers met innovatieve plannen helpen we om hun bedrijf op te starten. Open House faciliteert dat in samenwerking met zijn partners. Wij zijn dus zelf geen bedrijf, we zijn een open platform waar alle betrokkenen zich bij kunnen aansluiten. Voor ons is het belangrijk dat ook een brancheorganisatie als de VVEM zich heeft aangesloten."

Waarom wil Open House de VVEM er graag bij hebben?
"De VVEM en haar leden kunnen ons de noodzakelijke input leveren. Welke innovaties zijn het meest kansrijk? Waar liggen nieuwe mogelijkheden? Waar is behoefte aan? Wij hopen dat de VVEM met vragen en ideeën naar ons toekomt. Andersom zitten de leden van de VVEM op deze manier vooraan als het om de innovaties gaat die vanuit Open House ontstaan. Die wisselwerking zoeken wij ook nadrukkelijk!"

Aan wat voor innovaties moeten we denken?
"Tijdens Eurosonic Noorderslag mocht ik een sessie presenteren onder de noemer Event 2020. De vraag was: welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren?' Daar kwamen allerlei ideeën naar voren op het gebied van duurzame events, data analyse en nieuwe technologie. Hoe kunnen we een event energieneutraal maken? Welke alternatieven zijn er voor dieselgeneratoren? Kunnen we duurzamer omgaan met licht, geluid en decor? Hoe kunnen we data-analyse inzetten? Kunnen we een event beter en veiliger maken met track & trace? De ideeën kwamen vanuit het publiek en het panel waarin partijen zaten als Loc7000, Ampco Flashlight en ID&T, leden van de VVEM dus."

Dat bewijst ook meteen het nut van dit partnership?
"Inderdaad. Voor Open House is de link met de achterban van de VVEM enorm belangrijk. Wij willen van jullie horen welke vragen er leven. Van de andere kant willen wij de innovatieve oplossingen die uit ons platform voortkomen naar jullie toebrengen. Die wisselwerking, dat is de crux van het verhaal. Daarom zijn wij blij om de VVEM aan tafel te hebben." 

Welke plannen heeft Open House voor 2015?
"Open House werkt met challenges, uitdagingen die om innovatieve oplossingen vragen. Mensen kunnen daar een businessplan voor indienen. Op dit moment, eind januari, zitten we midden in de jurering van 26 businessplannen die zijn ingediend voor de eerste serie innovatievraagstukken die we hebben uitgezet. De keuze van de jury zal half februari bekend zijn, daarna gaan die projecten lopen. Verder draaien we vanaf 1 maart een intensief traject van drie maanden met 4 tot maximaal 10 startups. Dat is onze business accelerator, een programma voor jonge ondernemers. En in april en mei gaan wij samen met onze partners nieuwe challenges uitschrijven. Dan komen we dus ook bij de VVEM langs met de vraag: als jullie het zouden mogen bepalen, wat moet er dan op de agenda staan? Als we de nieuwe challenges hebben geselecteerd, kunnen daar weer businessplannen voor worden ingediend, vermoedelijk in september of oktober. De gedachte is dat er zo een ecosysteem ontstaat waarin innovatieve en nieuwe business gemakkelijk kan groeien."

Open House, A Stage For Innovation

 
 

Volg ons

Volg ons ook via RSS, Facebook en/of Twitter

Agenda

Geen evenementen

Waar vind je ons?

Telefoon: 0183-822946
Email: contactformulier
Website: www.vvem.nl

U bevindt zich hier: Home