Artikelen

Op maandag 13 april 2015 worden de Dutch Live Entertainment Production Awards uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in De Hallen Studio's in Amsterdam. De Awards worden toegekend aan bedrijven en personen die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden door hun producties, service en creativiteit. Een Special Achievement Award zal worden uitgereikt aan een persoon met een bijzondere staat van dienst in onze industrie. De Dutch Live Entertainment Production Awards is een initiatief van de VVEM. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en de wijze waarop bedrijven en personen kunnen worden genomineerd.

De Dutch Live Entertainment Production Awards worden toegekend in acht categorieën:

• Favourite Rental Company

• Favourite Service Company

• Favourite Production Company

• Favourite Venue

• Favourite Creative Person

• Favourite Person

• Production Of The Year

• Special Achievement Award 

De locatie De Hallen is een voormalige en geheel gerenoveerde tramremise in Amsterdam-West, waar naast drie televisie- en evenementenstudio's ook een hotel, bioscoop, restaurants en een foodmarket zijn gevestigd. Het complex is gemakkelijk te bereiken met auto of OV en heeft ruime parkeergelegenheid.

Welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren? Het platform Open House is opgericht om die innovatieve ideeën op te sporen en tot succesvolle business te maken. Reden voor de VVEM om een partnership aan te gaan. Tom Engbers, managing director van Open House, legt uit wat het platform is en wat dit kan betekenen voor evenementenmakers.

Wat houdt Open House in?
"Open House is opgezet om innovatie in dance, muziek en events te stimuleren. Wij helpen mensen met kansrijke ideeën om die uit te werken en er echte business van te maken. Jonge ondernemers met innovatieve plannen helpen we om hun bedrijf op te starten. Open House faciliteert dat in samenwerking met zijn partners. Wij zijn dus zelf geen bedrijf, we zijn een open platform waar alle betrokkenen zich bij kunnen aansluiten. Voor ons is het belangrijk dat ook een brancheorganisatie als de VVEM zich heeft aangesloten."

Waarom wil Open House de VVEM er graag bij hebben?
"De VVEM en haar leden kunnen ons de noodzakelijke input leveren. Welke innovaties zijn het meest kansrijk? Waar liggen nieuwe mogelijkheden? Waar is behoefte aan? Wij hopen dat de VVEM met vragen en ideeën naar ons toekomt. Andersom zitten de leden van de VVEM op deze manier vooraan als het om de innovaties gaat die vanuit Open House ontstaan. Die wisselwerking zoeken wij ook nadrukkelijk!"

Aan wat voor innovaties moeten we denken?
"Tijdens Eurosonic Noorderslag mocht ik een sessie presenteren onder de noemer Event 2020. De vraag was: welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren?' Daar kwamen allerlei ideeën naar voren op het gebied van duurzame events, data analyse en nieuwe technologie. Hoe kunnen we een event energieneutraal maken? Welke alternatieven zijn er voor dieselgeneratoren? Kunnen we duurzamer omgaan met licht, geluid en decor? Hoe kunnen we data-analyse inzetten? Kunnen we een event beter en veiliger maken met track & trace? De ideeën kwamen vanuit het publiek en het panel waarin partijen zaten als Loc7000, Ampco Flashlight en ID&T, leden van de VVEM dus."

Dat bewijst ook meteen het nut van dit partnership?
"Inderdaad. Voor Open House is de link met de achterban van de VVEM enorm belangrijk. Wij willen van jullie horen welke vragen er leven. Van de andere kant willen wij de innovatieve oplossingen die uit ons platform voortkomen naar jullie toebrengen. Die wisselwerking, dat is de crux van het verhaal. Daarom zijn wij blij om de VVEM aan tafel te hebben." 

Welke plannen heeft Open House voor 2015?
"Open House werkt met challenges, uitdagingen die om innovatieve oplossingen vragen. Mensen kunnen daar een businessplan voor indienen. Op dit moment, eind januari, zitten we midden in de jurering van 26 businessplannen die zijn ingediend voor de eerste serie innovatievraagstukken die we hebben uitgezet. De keuze van de jury zal half februari bekend zijn, daarna gaan die projecten lopen. Verder draaien we vanaf 1 maart een intensief traject van drie maanden met 4 tot maximaal 10 startups. Dat is onze business accelerator, een programma voor jonge ondernemers. En in april en mei gaan wij samen met onze partners nieuwe challenges uitschrijven. Dan komen we dus ook bij de VVEM langs met de vraag: als jullie het zouden mogen bepalen, wat moet er dan op de agenda staan? Als we de nieuwe challenges hebben geselecteerd, kunnen daar weer businessplannen voor worden ingediend, vermoedelijk in september of oktober. De gedachte is dat er zo een ecosysteem ontstaat waarin innovatieve en nieuwe business gemakkelijk kan groeien."

Open House, A Stage For Innovation

Tijdens Noorderslag Eurosonic is de VVEM in januari 2015 actief aanwezig, onder andere bij de nieuwe EPIC conferentie. Presentaties en discussies waar de VVEM bij betrokken is:

  • De campagne I Love My Ears en het convenant over publieksgeluid dat VVEM en VNPF hebben gesloten met het ministerie van VWS. Festivals, podia en muziekevenementen gaan de geluidsniveaus tijdens concerten meten en loggen. 
  • Presentatie van de Festivalmonitor, samengesteld in opdracht van de VVEM, met relevante cijfers over de ontwikkeling van festivals en evenementen met meer dan drieduizend bezoekers.
  • Het thema "Veiligheid bij open evenementen", ofwel de specifieke issues bij evenementen zonder kaartverkoop.
  • Internationaal item over zenderfrequenties. De frequenties die wij gebruiken voor zendermicrofoons, in-ears en portofoons staan Europees en wereldwijd flink onder druk, maar lang niet iedereen beseft dit. De VVEM en belangenvereniging PMSE willen tijdens deze presentatie  de gebruikers en ook vertegenwoordigers uit de landen om ons heen activeren en bewust maken van deze problematiek.

EPIC (European Production Innovation Conference & Fair) is de nieuwe conferentie en vakbeurs tijdens Noorderslag Eurosonic, volledig gericht op innovatie bij festivals en podia. EPIC wordt gehouden naast de bestaande muziekconferentie. De drie EPIC-dagen zijn gevuld met discussies en productpresentaties, nieuwe ideeën en toepassingen voor festivals, concerten, podia en evenementenproductie. Onderdeel van EPIC is ook het SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, waar kennisinstellingen, technische universiteiten en duurzame bedrijven op een interactieve manier bezoekers laten voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid. 

EPIC is een samenwerking tussen Eurosonic Noorderslag en Yourope, Double 2, VNPF en VVEM. EPIC vindt plaats op 15, 16 en 17 januari 2015 in het Ebbingekwartier in Groningen. Voor programma en kaarten zie de website van Noorderslag Eurosonic.

Noorderslag Eurosonic

 

Namens bestuur, directie, medewerkers en onze leden wensen wij u:

een heel gelukkig nieuwjaar met veel mooie, goed verlopende evenementen!

De VVEM komt volgend jaar met een compleet vernieuwde uitgave van het Handboek Evenementen Maken, het handboek dat al tien jaar de standaard zet in de markt. De nieuwe en volledig geactualiseerde versie wordt in full colour uitgebracht. Daartoe heeft het bestuur van de VVEM besloten.

Het Handboek Evenementen Maken is het complete handboek voor iedereen die zich actief met evenementen bezighoudt. De essentiële juridische, organisatorische en technische vakkennis is in dit boek bijeengebracht. Alle onderwerpen worden systematisch behandeld, van vergunningverlening tot locatie, risicoanalyse en scenariodenken, vervoer en verkeer, milieu en natuur, horeca, publieksveiligheid en crowdmanagement, podiumtechniek en de verplichtingen die een evenement heeft naar medewerkers en bezoekers. Het boek geeft heldere definities, behandelt de relevante wet- en regelgeving en bevat daarnaast een schat aan praktische informatie en checklists voor het organiseren van een goed en veilig evenement. Kortom, een onmisbaar naslagwerk zowel voor organisatoren en gemeentelijke diensten als voor locaties, toeleveranciers en opleidingen. 

Sinds het verschijnen van de eerste editie van het Handboek Evenementen Maken (2004) heeft de evenementenwereld zich in hoog tempo ontwikkeld. Er zijn meer evenementen dan ooit, veel meer mensen werken in de sector. Social media en nieuwe technologie hebben nieuwe uitdagingen en mogelijkheden gebracht, de wet- en regelgeving is op tal van punten gewijzigd en op het gebied van veiligheid zijn nieuwe inzichten ontstaan door recente ervaringen en wetenschappelijke studies. Hoewel het Handboek tussentijds nog regelmatig is bijgewerkt, is nu de tijd rijp om het grondig te actualiseren en uit te breiden. 

Hèrald van de Bunt, voorzitter van de Vereniging van EvenementenMakers: "Als vereniging willen we de professionele vakkennis toegankelijk maken voor iedereen die bij evenementen betrokken is of daarvoor opgeleid wordt. De grote vraag naar het Handboek bewijst dat de markt daar ook behoefte aan heeft. Met deze nieuwe editie brengen we het Handboek weer helemaal bij de tijd."

Auteur Mr. B. Willem Westermann, Glossary Link uitvoerend secretaris van de VVEM: "Voor mij is het een mooie uitdaging om de nieuwste inzichten in het Handboek te verwerken. Met de publicaties die de laatste jaren nationaal en internationaal zijn verschenen zal ik er nog meer verdieping in kunnen brengen." 

Het nieuwe Handboek Evenementen Maken zal verschijnen in de loop van 2015. 

Persbericht VVEM, verzonden 18-09-2014  

 
 

Volg ons

Volg ons ook via RSS, Facebook en/of Twitter

Agenda

Geen evenementen

Waar vind je ons?

Telefoon: 0341-559504
Email: contactformulier
Website: www.vvem.nl

U bevindt zich hier: Home