Artikelen

De termijn om kandidaten aan te melden voor de Dutch Live Entertainment Production Awards is op 22 februari gesloten. De longlist van bedrijven, producties en personen ligt er nu, zodat de jury kan starten met haar beraadslagingen. Begin maart zal de organisatie de nominaties voor de acht verschillende awards naar buiten brengen. De uiteindelijke winnaars worden bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking op maandag 13 april in De Hallen in Amsterdam. Tickets voor dit evenement zijn vanaf 1 maart te bestellen via de website van de awards. Het laatste nieuws is ook te volgen via Facebook.

De awards worden uitgereikt in de volgende categorieën:

 1. Favourite Rental Company
 2. Favourite Service Company
 3. Favourite Production Company
 4. Favourite Venue
 5. Favourite Person
 6. Favourite Creative Person
 7. Production of the Year
 8. Special Achievement

Het juryrapport wordt na de uitreiking van de prijzen gepubliceerd op de website. De juryleden zijn Joost Carlier, Jacqueline Vizee, Henk Schuit en Annejorie Hegge. De organisatie van de awards is in handen van Stichting Dutch Live Entertainment Production Awards in samenwerking met de Vereniging Van EvenementenMakers.

Dutch Live Entertainment Production Awards

Op maandag 13 april 2015 worden de Dutch Live Entertainment Production Awards uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in De Hallen Studio's in Amsterdam. De Awards worden toegekend aan bedrijven en personen die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden door hun producties, service en creativiteit. Een Special Achievement Award zal worden uitgereikt aan een persoon met een bijzondere staat van dienst in onze industrie. De Dutch Live Entertainment Production Awards is een initiatief van de VVEM, de organisatie is in handen van de Stichting Dutch Live Entertainment Production AwardsTot en met 22 februari 2015 is het mogelijk nominaties in de verschillende categorieën door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De Dutch Live Entertainment Production Awards worden toegekend in acht categorieën:

• Favourite Rental Company

• Favourite Service Company

• Favourite Production Company

• Favourite Venue

• Favourite Creative Person

• Favourite Person

• Production Of The Year

• Special Achievement Award 

De locatie De Hallen is een voormalige en geheel gerenoveerde tramremise in Amsterdam-West, waar naast drie televisie- en evenementenstudio's ook een hotel, bioscoop, restaurants en een foodmarket zijn gevestigd. Het complex is gemakkelijk te bereiken met auto of OV en heeft ruime parkeergelegenheid.

Meer informatie www.dlep-awards.nl 

Namens bestuur, directie, medewerkers en onze leden wensen wij u:

een heel gelukkig nieuwjaar met veel mooie, goed verlopende evenementen!

Welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren? Het platform Open House is opgericht om die innovatieve ideeën op te sporen en tot succesvolle business te maken. Reden voor de VVEM om een partnership aan te gaan. Tom Engbers, managing director van Open House, legt uit wat het platform is en wat dit kan betekenen voor evenementenmakers.

Wat houdt Open House in?
"Open House is opgezet om innovatie in dance, muziek en events te stimuleren. Wij helpen mensen met kansrijke ideeën om die uit te werken en er echte business van te maken. Jonge ondernemers met innovatieve plannen helpen we om hun bedrijf op te starten. Open House faciliteert dat in samenwerking met zijn partners. Wij zijn dus zelf geen bedrijf, we zijn een open platform waar alle betrokkenen zich bij kunnen aansluiten. Voor ons is het belangrijk dat ook een brancheorganisatie als de VVEM zich heeft aangesloten."

Waarom wil Open House de VVEM er graag bij hebben?
"De VVEM en haar leden kunnen ons de noodzakelijke input leveren. Welke innovaties zijn het meest kansrijk? Waar liggen nieuwe mogelijkheden? Waar is behoefte aan? Wij hopen dat de VVEM met vragen en ideeën naar ons toekomt. Andersom zitten de leden van de VVEM op deze manier vooraan als het om de innovaties gaat die vanuit Open House ontstaan. Die wisselwerking zoeken wij ook nadrukkelijk!"

Aan wat voor innovaties moeten we denken?
"Tijdens Eurosonic Noorderslag mocht ik een sessie presenteren onder de noemer Event 2020. De vraag was: welke innovaties moeten we nú aanpakken om in 2020 een succesvol evenement te organiseren?' Daar kwamen allerlei ideeën naar voren op het gebied van duurzame events, data analyse en nieuwe technologie. Hoe kunnen we een event energieneutraal maken? Welke alternatieven zijn er voor dieselgeneratoren? Kunnen we duurzamer omgaan met licht, geluid en decor? Hoe kunnen we data-analyse inzetten? Kunnen we een event beter en veiliger maken met track & trace? De ideeën kwamen vanuit het publiek en het panel waarin partijen zaten als Loc7000, Ampco Flashlight en ID&T, leden van de VVEM dus."

Dat bewijst ook meteen het nut van dit partnership?
"Inderdaad. Voor Open House is de link met de achterban van de VVEM enorm belangrijk. Wij willen van jullie horen welke vragen er leven. Van de andere kant willen wij de innovatieve oplossingen die uit ons platform voortkomen naar jullie toebrengen. Die wisselwerking, dat is de crux van het verhaal. Daarom zijn wij blij om de VVEM aan tafel te hebben." 

Welke plannen heeft Open House voor 2015?
"Open House werkt met challenges, uitdagingen die om innovatieve oplossingen vragen. Mensen kunnen daar een businessplan voor indienen. Op dit moment, eind januari, zitten we midden in de jurering van 26 businessplannen die zijn ingediend voor de eerste serie innovatievraagstukken die we hebben uitgezet. De keuze van de jury zal half februari bekend zijn, daarna gaan die projecten lopen. Verder draaien we vanaf 1 maart een intensief traject van drie maanden met 4 tot maximaal 10 startups. Dat is onze business accelerator, een programma voor jonge ondernemers. En in april en mei gaan wij samen met onze partners nieuwe challenges uitschrijven. Dan komen we dus ook bij de VVEM langs met de vraag: als jullie het zouden mogen bepalen, wat moet er dan op de agenda staan? Als we de nieuwe challenges hebben geselecteerd, kunnen daar weer businessplannen voor worden ingediend, vermoedelijk in september of oktober. De gedachte is dat er zo een ecosysteem ontstaat waarin innovatieve en nieuwe business gemakkelijk kan groeien."

Open House, A Stage For Innovation

Tijdens Noorderslag Eurosonic is de VVEM in januari 2015 actief aanwezig, onder andere bij de nieuwe EPIC conferentie. Presentaties en discussies waar de VVEM bij betrokken is:

 • De campagne I Love My Ears en het convenant over publieksgeluid dat VVEM en VNPF hebben gesloten met het ministerie van VWS. Festivals, podia en muziekevenementen gaan de geluidsniveaus tijdens concerten meten en loggen. 
 • Presentatie van de Festivalmonitor, samengesteld in opdracht van de VVEM, met relevante cijfers over de ontwikkeling van festivals en evenementen met meer dan drieduizend bezoekers.
 • Het thema "Veiligheid bij open evenementen", ofwel de specifieke issues bij evenementen zonder kaartverkoop.
 • Internationaal item over zenderfrequenties. De frequenties die wij gebruiken voor zendermicrofoons, in-ears en portofoons staan Europees en wereldwijd flink onder druk, maar lang niet iedereen beseft dit. De VVEM en belangenvereniging PMSE willen tijdens deze presentatie  de gebruikers en ook vertegenwoordigers uit de landen om ons heen activeren en bewust maken van deze problematiek.

EPIC (European Production Innovation Conference & Fair) is de nieuwe conferentie en vakbeurs tijdens Noorderslag Eurosonic, volledig gericht op innovatie bij festivals en podia. EPIC wordt gehouden naast de bestaande muziekconferentie. De drie EPIC-dagen zijn gevuld met discussies en productpresentaties, nieuwe ideeën en toepassingen voor festivals, concerten, podia en evenementenproductie. Onderdeel van EPIC is ook het SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, waar kennisinstellingen, technische universiteiten en duurzame bedrijven op een interactieve manier bezoekers laten voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid. 

EPIC is een samenwerking tussen Eurosonic Noorderslag en Yourope, Double 2, VNPF en VVEM. EPIC vindt plaats op 15, 16 en 17 januari 2015 in het Ebbingekwartier in Groningen. Voor programma en kaarten zie de website van Noorderslag Eurosonic.

Noorderslag Eurosonic

 

 
 

Volg ons

Volg ons ook via RSS, Facebook en/of Twitter

Agenda

Geen evenementen

Waar vind je ons?

Telefoon: 0341-559504
Email: contactformulier
Website: www.vvem.nl

U bevindt zich hier: Home