Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Live-muzieksector verlengt convenant en blijft zich inzetten voor preventie gehoorschade

Genieten van muziek met oog voor de preventie van gehoorschade. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) verlengen vandaag hun afspraken met staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) in het Derde convenant preventie gehoorschade versterkte muziek.

Lees meer

VVEM op Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 17 tot en met 19 januari in Groningen. Traditioneel wordt hier het (muziek)evenementenjaar afgetrapt. Binnen het conferentieprogramma is de VVEM nadrukkelijk aanwezig.

Lees meer

Festival Monitor 2018 verkrijgbaar

In september is tijdens de ALV van de VVEM de Festival Monitor 2018 gepresenteerd. Het document is vanaf nu ook in een hardcopy-versie verkrijgbaar.

Lees meer

Nederlandse festivals internationaal genomineerd

De shortlists voor de European Festival Awards 2018 zijn bekend gemaakt. In het veld van internationale festivals dat daarop te vinden is, zijn diverse Nederlandse evenementen terug te vinden. Onder hen diverse VVEM-leden.

Lees meer

Europa zet in op gendergelijkheid

Het Europees Parlement heeft op 20 november een manifest van het internationale initiatief Keychange gelanceerd. Doel is te komen gendergelijkheid in de muziekindustrie, waarin ook de evenementenindustrie wordt meegerekend.

Lees meer

5 jaar Dutch Live Entertainment Production Awards

Het eerste lustrum van de Dutch Live Entertainment Production Awards (DLEPA) wordt 8 april 2019 gevierd. De VVEM is, samen met EB Live, presenting partner.

Lees meer

Overheid start voorlichtingscampagne secundaire ticketing

Na gesprekken met de sector over doorverkoop van concert- en evenementtickets, heeft minister Van Engelshoven geconcludeerd de consument met name behoefte heeft aan voorlichting over het veilig kopen van een evenementenkaartje.

Lees meer

Reactie op Nijmeegse kritiek op Besluit BGBOP

Samen met de andere gemeenten binnen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, heeft de gemeente Nijmegen een brief naar minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gestuurd. Zij willen een versoepeling van het Besluit Brandveilig Gebruik en de Basishulpverlening Overige Plaatsen (BGBOP), dat onder andere brandveiligheid op evenementen regelt. De VVEM betreurt een dergelijk initiatief.

Lees meer

COBc Richtlijn Constructieve Veiligheid bij Evenementen

Per 1 november is er een nieuwe versie van de Richtlijn Constructieve Veiligheid bij Evenementen van het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc). Deze wordt momenteel door de VVEM bestudeerd. Leden zullen worden geïnformeerd over de eventuele wijzigingen die voor hen relevant zijn.

Lees meer

‘Evenementen organiseren is een vak’

Diverse Halloween-evenementen in het land hebben voor chaotische taferelen gezorgd. VVEM-voorzitter Hérald van de Bunt heeft vanuit zijn functie als GelreDome-directeur een nabijgelegen evenement uit de brand geholpen.

Lees meer