Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Dutch Live Entertainment Production Awards: And the nominees are…

Op maandagavond 8 april 2019 vindt de vijfde editie van de Dutch Live Entertainment Awards plaats. Tijdens de Dutch Live Entertainment Awards worden prijzen uitgereikt aan alle productionele professionals binnen de live-entertainmentindustrie.

Lees meer

VVEM ALV in Stadion Feijenoord

Tijdens de najaars-ALV op de KNVB Campus presenteerde Stadion Feijenoord zich als nieuw VVEM-lid. Komende ALV, 18 april aanstaande, heet Stadion Feijenoord leden van de VVEM welkom om het legendarische stadion, waar komende zomer voor het eerst in jaren ook weer grootschalige concerten worden gegeven, te (her)ontdekken.

Lees meer

Nationaal Congres Evenementen

Op 14 maart wordt in Deventer door VVEM-lid Respons het Nationaal Congres Evenementen georganiseerd. Hier worden ook de Evenementenprijzen (o.a. Evenementenstad van het jaar) weer uitgereikt. Voor VVEM-leden die zich voor 10 maart inschrijven voor het congres, geldt een geldt een speciaal tarief. Het centrale thema van het 14 maart te houden Nationaal Congres Evenementen…

Lees meer

Toegankelijkheid Bij Evenementen

Gastvrijheid op evenementen is voor iedereen. De VVEM maakt zich daarom hard voor een toegankelijke evenementenwereld. Iedereen is welkom. Belangrijk is ervoor te zorgen dat ook iedereen zich welkom voelt. In het samen met de VNPF opgestelde Actieplan Toegankelijkheid staan concrete maatregelen om het bewustzijn onder evenementen- en festivalondernemers en personeel te vergroten. Op 20…

Lees meer

Kaartverkoop Dutch Live Entertainment Production Awards gestart

Op maandagavond 8 april 2019 vindt de vijfde editie van de Dutch Live Entertainment Awards plaats. De kaartverkoop voor het evenement is nu begonnen.

Lees meer

193 grootste concerten verkopen in 2018 € 132 miljoen aan tickets en trekken 2,5 miljoen bezoekers

Op het gebied van grote (3.000+ bezoekers) concerten, zijn MOJO Concerts, Ziggo Dome en Toppers in Concert respectievelijk de grootste organisator, grootste accommodatie en grootste concertreeks van 2018. In totaal hebben het afgelopen jaar 193 grote concerten plaatsgevonden op 22 binnen- en buitenlocaties, in 18 steden, in 7 provincies. De concerten werden georganiseerd door 26…

Lees meer

Op weg naar een tekenstandaard?

Enige tijd geleden heeft een aantal VVEM-leden om tafel gezeten om te kijken of er afspraken gemaakt kunnen worden over de afstemming van technisch tekenwerk voor evenementen. Hier wordt in 2019 een vervolg opgegeven, om als branche verder te komen.

Lees meer

Slotpleidooi SENA-case gehouden bij het Gerechtshof

Op 22 november jongstleden vond bij het Gerechtshof het slotpleidooi plaats in de zaak tegen SENA over de vaststelling van het tarief voor dance events.

Lees meer

VVEM programma Eurosonic Noorderslag

Van 17 tot en met 19 januari is de VVEM aanwezig op Eurosonic Noorderslag. Als onderdeel van het conferentieprogramma in de Groningse Oosterpoort organiseren we een zestal panels en zijn we ook in panels van anderen te gast. Hierbij het programmaoverzicht.

Lees meer

Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

Op 21 januari vindt de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. Tijdens de werkconferentie wordt door de popcoalitie een update gegeven waar we staan met de Arbeidsmarktagenda. Mensen mensen van binnen en buiten reflecteren op de beweging die de sector maakt wat betreft de Arbeidsmarktagenda en/of de Fair Practice Code. Minister van Engelshoven zal aanwezig…

Lees meer