Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Meer festivals, bezoekaantal stabiliseert

In 2018 voor het eerst meer dan 1.000 kunst- en cultuurfestivals in Nederland

Lees meer

Provincie Overijssel zorgt met beleid Soortenbescherming voor maatwerk en duidelijkheid

Steeds meer evenementen krijgen te maken met lastig(er) te verkrijgen vergunningen of klagende omwonenden als een evenement de omliggende natuur dreigt te schaden. Hoe kun je handelen als je bijvoorbeeld evenement organiseert en weet dat in een naburige bomenrij nesten van broedende vogels in zitten? Of wanneer je mogelijk de rustplaats van een egel verstoort?…

Lees meer

Eurovisie Songfestival naar Rotterdam Ahoy

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam Ahoy, zo is vandaag bekend gemaakt door de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO, AVROTROS, NOS en European Broadcasting Union (EBU). De VVEM feliciteert VVEM-lid Rotterdam Ahoy met deze bekendmaking, die impact zal hebben op de hele stad Rotterdam. Deze staat…

Lees meer

Steeds meer gemeenten keren zich tegen lachgas op en rond evenementen

Het gebruik van lachgas wordt door steeds meer gemeenten als ongewenst ervaren. De afgelopen maand heeft zich wederom een aantal gemeenten uitgesproken tegen de verkoop van lachgas rond evenementen. Daarnaast heeft het Rode Kruis op hun website een voorlichtingspagina gemaakt in een poging om gebruik niet uit de hand te laten lopen.

Lees meer

Nieuwe deelsessies Congres Podia | Festivals | Evenementen

Wederom is een reeks deelsessies voor het Congres Podia | Festivals | Evenementen gepresenteerd, het congres dat de VVEM in samenwerking met VNPF organiseert in TivoliVredenburg. Onder de nieuwe sessies onder meer aandacht voor de Weet Waar Je Koopt!-campagne, toegankelijkheid van podia en festivals en evenementen in de natuur.

Lees meer

VVEM ALV en VVEM on tour 26 september in Rotterdam Ahoy

De tweede Algemene Ledenvergadering van de VVEM van 2019 vindt plaats op donderdag 26 september aanstaande in Rotterdam Ahoy. Deze ALV wordt gekoppeld aan het jaarlijkse leden-evenement VVEM On Tour. In het kader daarvan wordt aansluitend aan de ALV de Nationale Taptoe bezocht.

Lees meer

VVEM introduceert WC-calculator

In de hygiënerichtlijnen voor evenementen die het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) uitgeeft, staat vermeld dat de VVEM een op de praktijk gestoelde leidraad zal opstellen om de benodigde wc’s, urinoirs, plasgoten en wasbakken op een evenement te berekenen. De eerste versie van deze tool is nu gereed.

Lees meer

VVEM reageert in De Telegraaf: ’Festivals voorbeeld voor uitgaansleven’

Naar aanleiding van de VVEM-reactie op de uitspraken van minister Grapperhaus over het aantal festivals en de impact daarvan, heeft Willem Westermann namens de VVEM meer gedetailleerde uitspraken in de krant gedaan over hoe de leden van de branchevereniging in het bijzonder en festivals in het algemeen juist een voorbeeld kunnen zijn.

Lees meer

Google weert professionele ticketdoorverkopers

Google heeft aangekondigd haar platform niet langer meer open te willen stellen voor advertenties van secondary ticketers zoals Viagogo. De maatregel is per direct wereldwijd ingegaan.

Lees meer

Nieuwe deelsessies Congres Podia | Festivals | Evenementen

Er is weer een nieuwe reeks deelsessies aangekondigd voor het Congres Podia | Festivals | Evenementen, dat op 2 oktober aanstaande in TivoliVredenburg plaatsvindt. Deze zijn met name zeer interessant voor VVEM-leden, daar de meeste van deze nieuwe sessies ‘ons’ werkveld raken. Denk bijvoorbeeld aan brand- en bliksemveiligheid, draadloze frequenties, duurzaamheid, het rookverbod en meer.

Lees meer