Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

VVEM Kwaliteitsbelofte

De kwaliteitsbelofte van de VVEM die in april 2019 is gepresenteerd, kan worden gezien als de kwaliteitsstandaard voor de evenementenbranche. Een belofte waar bezoekers, opdrachtgevers, overheden, hulpdiensten en overige betrokkenen op kunnen vertrouwen en die staat voor wat VVEM-leden in de onderlinge samenwerking van elkaar mogen verwachten. De kernwaarden zijn Professionaliteit, Vakbekwaamheid, Flexibiliteit, Betrouwbaarheid en…

Lees meer

Kennissessie roken en evenementen

Al geruime tijd is de VVEM bezig om voor de leden grip te krijgen op die ontwikkelingen rondom roken waar de evenementenindustrie mee te maken heeft of krijgt; de verkoop van tabaksproducten op evenementen, de aangekondigde afschaffing van rookruimtes in de horeca en overtredingen van het rookverbod. Die inspanningen hebben geleid tot de kennissessie roken…

Lees meer

VVEM en VNPF organiseren samen Congres Podia | Festivals | Evenementen

Het Congres Podia & Festivals, dat sinds 2017 plaatsvindt in TivoliVredenburg en is ontwikkeld door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), wordt in het vervolg gezamenlijk met de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) georganiseerd. Het congres gaat verder onder de naam Congres Podia | Festivals | Evenementen.

Lees meer

Fotoverslag ALV april 2019

Op donderdag 18 april 2019 stond de voorjaarseditie van de algemene ledenvergadering van de VVEM op de agenda. Deze vond plaats in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Het inhoudelijke programma stond, naast de formele zaken zoals de jaarrekening, voor een groot deel in het teken van belangrijke ontwikkelingen in het evenementenvakgebied.

Lees meer

EU-Parlement stemt voor een verbod op ‘ticketing bots’

Het Europees Parlement heeft 17 april gestemd voor een verbod op het gebruik van geautomatiseerde software om tickets voor evenementen aan te schaffen. Het is de eerste maal dat de Europese Unie zich op deze problematiek richt. Tot het tot een wetgeving komt, zal in Nederland worden ingezet op voorlichtingscampagnes om het publiek voor wederverkopers…

Lees meer

Winnaars Dutch Live Entertainment Production Awards 2019

Tijdens het 5-jarig jubileum van de Dutch Live Entertainment Production Awards, maandag 8 april jl, heeft Joop van den Ende een Special Achievement Award ontvangen uit handen van Simone Kleinsma. Joop van den Ende ontving deze Award voor zijn heldere visie waarin hij kwaliteit en creativiteit altijd het zwaarst laat wegen. Een inspirator voor de…

Lees meer

Overzicht Europese geluidsregelingen gepubliceerd

Live DMA heeft afgelopen maand een werkgroep opgezet met als doel een inventarisatie te maken van de verschillende geluidsregelingen die de Europese live-muziekscenes bepalen en op basis daarvan te inventariseren welke problemen de verschillen in regelgeving met zich meebrengen voor in de sector werkzame partijen.

Lees meer

Plastic Pact domineert evenementenseizoen 2019

Festivalorganisatoren, de overheid, gemeenten en bedrijven zijn steeds meer bezig met het terugdringen van de grote plastic afvalstromen op festivals. Dit heeft zijn weerslag op het evenementenklimaat in Nederland.

Lees meer

Winnaars Nationale Evenementenprijzen bekend

Tijdens de vijfde editie van het Nationaal Congres Evenementen zijn de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Onder meer de steden Dordrecht en Gouda en het jubilerende Pinkpop zijn hier in de prijzen gevallen.

Lees meer

Veldnorm Evenementenzorg gepubliceerd

Hulpverlenend Nederland heeft recent de 1.0 versie van de Veldnorm Evenementenzorg gepresenteerd. Doel van de veldnorm is een einde te maken aan verschillen in kwaliteit van organisaties die zorg op evenementen begeleiden, door richtlijnen die het maken van medische fouten op publieksevenementen moeten voorkomen.

Lees meer