2 augustus 2010 DEN HAAG – Attractieparken zijn in 2009 veiliger geworden. Zij voldoen beter aan de wettelijke eisen, concludeert de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA). De nVWA bracht de inspectieresultaten maandag naar buiten.

Een derde van de 24 attractieparken in Nederland scoort goed op het gebied van de beheersing van de veiligheidrisico’s van de attractie- en speeltoestellen. Bij de vorige inspectieronde was dat 26 procent.

De uitkomsten zijn voor de nVWA aanleiding het toezicht te verminderen. Er zijn volgens de nVWA geen parken waar intensief toezicht nodig is.

De nVWA controleert in attractieparken de veiligheid van de attractie- en speeltoestellen. Daarnaast let zij op de snacks die er te koop zijn, de naleving van de leeftijdsgrenzen voor de verkoop van alcohol en op het niet roken op de werkplek.

Voedselveiligheid

Ook op het gebied van de voedselveiligheid gaat het beter. Drie op de tien parken heeft dat voldoende onder controle, zodat de nVWA ook op dit gebied minder hoeft te controleren.

Vorig jaar was dat bij 9 procent nog niet zo. In de meeste parken (95 procent) is de naleving van de Drank- en Horecawet en de Tabakswet in orde.

? ANP?

Onderwerpen