DEN HAAG -? De beslissing van de Tweede Kamer over de geplande btw-verhoging op podiumkunsten, staat voorlopig in de koelkast. Of de verhoging, waar een meerderheid van de senaat tegen is, wordt doorgevoerd zal pas over een half jaar duidelijk worden.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financi?n) heeft dat dinsdag bekendgemaakt in de Eerste Kamer.?Premier Mark Rutte komt dinsdag aan het einde van de middag naar de Eerste Kamer voor een debat met de senatoren over de verhouding met het kabinet.

De senaat drong dinsdag aan het begin van de middag aan op de komst van de premier, nadat staatssecretaris Frans Weekers (Financi?n) aangaf niets te kunnen veranderen aan de geplande btw-verhoging op podiumkunsten per 1 januari. Volgens Weekers is er naar alternatieven gezocht, maar zijn er geen gevonden die op steun van de samenwerkende partijen VVD, CDA en PVV in de Tweede Kamer kunnen rekenen.

Een meerderheid in de senaat is tegen de btw-verhoging en vindt dat het kabinet de mening van de Tweede Kamer zwaarder laat wegen dan die van?de Eerste Kamer.

Onderwerpen