Techniek Nederland heeft in samenwerking met onder meer de VVEM de brochure Bliksembeveiliging Bij Buitenevenementen opgesteld. Deze geeft informatie over het voorkomen van mogelijke risico?s van blikseminslag. De brochure moet de algemene bewustwording rond bliksembeveiliging tijdens buitenevenementen vergroten.

Blikseminslag is voor iedere organisator van buitenevenementen een risico om rekening mee te houden. In de praktijk gebeurt dit vanzelfsprekend ook. Nu de kans op extreme onweersbuien groter wordt als gevolg van de klimaatverandering, wordt het echter voor evenementorganisatoren en gemeenten nog belangrijker om zich bezig te houden met voorlichting en preventieve maatregelen. Daarom hebben de VVEM, de Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven en Event Safety Institute samen met Vakgroep Bliksembeveiliging, Techniek Nederland de brochure Bliksembeveiliging bij buitenevenementen opgesteld. Deze geeft informatie over het voorkomen van mogelijke risico?s van blikseminslag. De brochure moet de algemene bewustwording rond bliksembeveiliging tijdens buitenevenementen vergroten.

Blikseminslag blijft voor iedere organisator van buitenevenementen een risico om rekening mee te houden en in de praktijk gebeurt dit vanzelfsprekend ook. Nu de kans op extreme onweersbuien groter wordt als gevolg van de klimaatverandering, wordt het echter voor evenementorganisatoren en gemeenten nog belangrijker om zich bezig te houden met voorlichting en preventieve maatregelen. Zo is het in het geval van noodweer boven en evenemententerrein bijvoorbeeld mogelijk om mensen tegen directe blikseminslag te beschermen door ze te laten schuilen in een ruimte die is voorzien van bliksembeveiliging. Het is ??n van de maatregelen die de VVEM, de Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven, Event Safety Institute en Techniek Nederland adviseren in de brochure Bliksembeveiliging Bij Buitenevenementen. De brochure geeft verder onder meer informatie over het maken van een bliksem-risicotekening van het terrein. Daarmee kunnen organisatoren bepalen welke gebieden veilig zijn.

De brochure is op de website van Techniek Nederland te downloaden: https://www.technieknederland.nl/