Hoofddorp, 17 januari? 2014 – Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft tijdens Eurosonic Noorderslag een overeenkomst getekend met de VVEM, vertegenwoordiger van bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche waaronder diverse dance organisatoren. De belangrijkste afspraken binnen de overeenkomst betreffen de inning van gelden en het aanleveren van repertoire door middel van fingerprinting techniek die muziek digitaal identificeert.

De VVEM vertegenwoordigt onder andere UDC, ID&T, Extrema, Loveland, The Good Guyz en Art of Dance. De met Buma/Stemra getekende overeenkomst betreft belangrijke dance events in het binnenland.

VVEM directeur Hans Ligtermoet: ?Het is vanzelfsprekend dat wij willen meewerken aan een effici?nte uitkering aan de rechthebbenden van de muziek die door onze leden wordt gedraaid bij evenementen. Door deze overeenkomst dragen wij daar aan bij?.

Directievoorzitter Hein van der Ree: ?De VVEM is een belangrijke partij voor Buma/Stemra. Overeenkomsten als deze zijn zeer belangrijk voor de auteurs die Buma/Stemra vertegenwoordigt. Hun bron van inkomsten is het schrijven van muziek. Zij zijn lang niet altijd ook de artiest die die muziek openbaar maakt. Wanneer DJ?s optreden tijdens dance events hebben onze leden, de auteurs en uitgevers van de muziek die zij gebruiken, recht op een vergoeding?.

?Over VVEM
De Vereniging Van Evenementen Makers is in 2001 opgericht als brancheorganisatie voor professionals in de publiekevenementenbranche. De VVEM vertegenwoordigt bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche. Zowel organisatoren, locatieverstrekkers als leveranciers vinden hun plek binnen deze brancheorganisatie. Kwaliteit, veiligheid en professionaliteit worden als kenmerken uitgedragen. De leden kunnen naar workshops gaan, die op de evenementenpraktijk zijn toegespitst. Er zijn ook vele andere momenten om elkaar te treffen. Directie, secretariaat en kenniscentrum staan klaar om het belang van het maken van goede en veilige evenementen aan te geven en ook andere professionals in de evenementenindustrie te helpen.

?

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

(Persbericht BUMA)

?

Onderwerpen