Theater De Fransche School.

CULEMBORG – Het Culemborgse theater De Fransche School is per direct gesloten omdat het dak van het monumentale gebouw in zeer slechte staat verkeert. “We moeten voorkomen dat tijdens een voorstelling zware spullen die aan het dak hangen, naar beneden vallen,” zegt directeur Marjan Huijstee.

De mankementen werden gisterochtend duidelijk, nadat een paar weken geleden een reguliere inspectie was uitgevoerd. Directrice Huijstee in het AD: “Dit is verschrikkelijk, we zitten midden in het theaterseizoen. Er is elke dag een voorstelling.”

De kapconstructie van het gebouw is ernstig verzwakt en kan bij extreem weer bezwijken. Het dak is al versterkt vanwege de ophanging van apparatuur en loopbruggen. De voorstellingen tot en met zondag zijn afgelast. Vandaag wordt duidelijk hoe lang de reparatie duurt en wanneer het theater weer open kan. Een handvol bezoekers van de film Loft, die gisteravond zou draaien, moest ter plekke teleurgesteld worden. Bestuur en vrijwilligers waren aanwezig om theaterbezoekers op de hoogte te brengen.

Onderwerpen