Consistent evenementenbeleid

De top van de Nederlandse evenementen en evenementensteden kwam vandaag bijeen in het Gelredome waar de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen plaatsvond. Tien steden waren genomineerd als stad die het meeste werk maakt van evenementen. De jury koos voor Den Haag, omdat de stad een consistent evenementenbeleid voert, voortdurend streeft naar vernieuwing en een fantastische evenementenkalender heeft met voor elk wat wils en met hoogstaande culturele evenementen.

Prachtige titel

De benoeming van Den Haag tot Evenementenstad van het Jaar is de kroon op het werk van vertrekkend wethouder Frits Huffnagel. ?Drie jaar terug waren we nummer 4, twee jaar terug nummer 3, vorig jaar nummer 2 en dan nu nummer 1?, aldus Huffnagel. ?En het is een prachtige titel. Evenementen vormen een belangrijk onderdeel van de promotie van de stad. Ze leveren omzet, een positieve uitstraling en een bruisende stad op. De Haagse festivalperiode in juni, The Hague Festivals, is vanuit die gedachte vier jaar geleden opgezet. Maar deze titel bewijst dat er in Den Haag het hele jaar door de leukste evenementen plaatsvinden!?

Onderscheidend vermogen

De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt aan evenementen die zich in het voorgaande jaar onderscheiden hebben en een bijdrage hebben geleverd aan de promotie van een stad. Den Haag Marketing heeft de Haagse evenementenbranche ge?nformeerd over de prijzen en begeleid bij de aanmelding.

Bron: Highprofile