De uitreiking van de Dutch Live Entertainment Production Awards vindt plaats op een nieuwe locatie: AFAS Live. De concertzaal vormt het decor van de derde editie op maandagavond 10 april. EB Live is ingestapt als partner. Medeorganisator Marcel Albers: ?Dit is een feestje voor en door onze industrie.?

Tijdens een feestelijke avond worden de mensen die normaal gesproken achter de schermen werkzaam zijn in het zonnetje gezet. De eerste twee shows vonden plaats in De Hallen Studio?s in Amsterdam. Albers: ?Dat waren geslaagde edities. De insteek was om er geen pretentieuze show van te maken, maar terug te blikken op bijzondere momenten, producties en mensen. Daarin zijn we redelijk goed geslaagd. Er waren veel leermomenten en iedere show werd daardoor beter. Ik denk dat de 2017-editie het event wordt zoals wij het uiteindelijk voor ogen hadden. De organisatie is solide en uitgebreid met een aantal founding partners, en laten we natuurlijk de VVEM niet vergeten. Zij hebben zich de komende drie jaar aan het event verbonden. Daarnaast is ook EB Live ingestapt.?

Joost Driessen, algemeen directeur van iMediate, uitgever van onder andere Entertainment Business en EB Live, is blij met de samenwerking. ?EB Live heeft zich inmiddels een plek veroverd bij de meeste professionals in deze markt. Zes keer per jaar een magazine en elke week een onlinenieuwsbrief houden een informatiestroom op gang die goed weergeeft hoe snel deze markt zich ontwikkelt. De volgende logische stap zou een evenement zijn waarin wij ook het fysieke contact faciliteren met onze abonnees, onze adverteerders en mensen uit het vak. Maar dat evenement was er natuurlijk al met de Dutch Live Entertainment Production Awards. Een succesvol event dat door EB Live sinds de oprichting als mediapartner wordt ondersteund. Daarin gaan we nu een stap verder. Vandaar de aanvulling op de naam: ?Dutch Live Entertainment Production Awards ? Powered by EB Live?. Het is belangrijk dat de Dutch Live Entertainment Production Awards worden uitgebouwd op een manier die voor het vak relevant is. Dat is belangrijk voor de branche, maar ook voor EB Live. Wij schrijven er niet alleen over, we maken er ook deel van uit. Het belangrijkste blijft dat we op deze manier de industrie samen kunnen brengen en de mensen achter de schermen tijdens deze awardshow in de spotlights zetten.?

Albers kijkt uit naar een bijzondere en vooral succesvolle derde editie. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de longlist voor nominaties. Tot 1 februari kunnen mensen hun voordrachten indienen.

Meer informatie over de awards is te vinden op www.dlep-awards.nl. De organisatie is in handen van de Stichting Dutch Live Entertainment Production Awards in samenwerking met de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) en EB Live. In het komende nummer van EB Live, dat eind deze week verschijnt, een uitgebreide vooruitblik. 

Onderwerpen