Op maandagavond 13 april 2015 vond de eerste editie plaats van de Dutch Live Entertainment Production Awards. Tijdens een mooie awardshow in de Amsterdamse De Hallen Studio?s werden professionals uit de live entertainmentindustrie in het zonnetje gezet. De prijs voor Production of the Year ging naar Vrienden van Amstel LIVE!, terwijl Ahoy Rotterdam de award voor Favourite Venue wist te winnen. Verder kreeg John Mulder uit handen van Marco Borsato een Special Achievement Award voor zijn jarenlange werk in de live industrie. Overige winnaars waren Mike Duijndam (Favourite Person), Triple Showtechniek (Favourite Rental Company), MTD (Favourite Service Company), Backbone International (Favourite Production Company) en Gert-Jan Schreuder (Favourite Creative Person). De awardshow werd bijgewoond door 180 collega’s uit de industrie, de prijzen werden uitgereikt door onder anderen Roel van Velzen en J?rgen Raymann.

Special Achievement Award voor John Mulder
De eerste Special Achievement Award werd uitgereikt aan John Mulder, een van de meest veelzijdige mensen in de industrie. Mulder was jarenlang een van de directeuren van Mojo Concerts en is tientallen jaren adviseur geweest van nationale en internationale organisaties en festivals op het gebied van productie en publieksveiligheid. Hij heeft aan de wieg gestaan van het gerenommeerde The Mojo Barriers en verricht management-werkzaamheden voor diverse toonaangevende Nederlandse artiesten. Henk Schuit, Managing Director bij ticketer CTS Eventim Nederland: ?Veel mensen in de branche hebben met hem samengewerkt. John Mulder is wonderbaarlijk onzichtbaar, maar heeft toch altijd overal een vinger in de pap en lijkt overal bij betrokken. Hij heeft bewezen dat hij een artiest kan optillen, waarbij hij zelf op de achtergrond blijft.?

Op naar de tweede editie in 2016
De uitreiking van de awards en de organisatie van de awardshow is in handen van de Stichting Dutch Live Entertainment Production Awards, waarin diverse partijen participeren, waaronder ook de VVEM. Hans Ligtermoet: “Het was een fantastische avond en zonder meer een heel goede eerste editie. We willen hiermee de spotlights zetten op mensen die normaal gesproken achter de schermen blijven. Op deze manier willen we hen eren en onze waardering uitspreken. Gezien alle enthousiaste reacties blijkt hier grote behoefte aan te bestaan. We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie en zien nu al uit naar de editie van 2016!?

De winnaars van de Dutch Live Entertainment Production Awards 2015:

  • Production of the Year: De Vrienden van Amstel Live!?
  • Favourite Venue: Ahoy Rotterdam?
  • Special Achievement: John Mulder
  • Favourite Person: Mike Duijndam
  • Favourite Rental Company: Triple Showtechniek
  • Favourite Service Company: MTD
  • Favourite Production Company: Backbone International
  • Favourite Creative Person: Gert-Jan Schreuder

Foto’s van de uitreiking Dutch Live Entertainment Production Awards?

Onderwerpen