dinsdag, 2 augustus 2011 -?Acht mensen met een kaartje voor het uitgestelde Royal Beach Concert krijgen hun geld terug. Dat heeft de rechter dinsdag besloten. Over de gezamenlijke claim van de Consumentenbond is geen uitspraak gedaan.

Het kortgeding tegen de organisatie van het Royal Beach Concert was aangespannen door de Consumentenbond en acht individuele gedupeerden.

De individuele gedupeerden krijgen hun geld terug, niet in de laatste plaats omdat zowel organisator Bob Reiche als zijn advocaat bij de zaak verstek liet gaan.

Voor de claim van de Consumentenbond ligt het anders. De rechter acht zichzelf niet bevoegd daar een uitspraak over te doen, omdat 1/een kantonrechter niet kan beslissen over bedragen hoger dan 25.000 euro (en hoe hoog de claim van de Consumentenbond uiteindelijk wordt is nog niet duidelijk) en 2/de aankoop van concerttickets geen zogenaamde Consumentenkoop betreft.

Uitgesteld

Het evenement op het Scheveningse strand had plaats moeten vinden op 4 juni, met Elton John en Byran Adams als hoofdacts. Een week van tevoren werd bekend dat het concert uitgesteld zou worden, omdat volgens Reiche niet duidelijk was of ze het strand wel mochten gebruiken.

Het geld van de verkochte kaartjes is volgens Reiche nu nodig om een alternatief te realiseren. Wat dat moet worden is onduidelijk en ook een datum is nog altijd niet genoemd.

?
?
?
?

Onderwerpen