Door:?Edgar Kruize???????

Pop-rockfestival Bospop 2014 zal niet plaatsvinden op sportpark Boshoven in Weert, omdat het college van burgemeester en wethouders van gemeente Weert bij haar standpunt blijft dat op die locatie maximaal 9.000 bezoekers mogen worden toegelaten. Bospop kan met die bezoekersaantallen niet rendabel zijn en is op zoek naar een nieuwe locatie.

Het genoemde aantal van 9.000 mensen op het terrein is inclusief vrijwilligers, genodigden en gasten. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft aangedrongen op een risicoanalyse voor 2014 waarbij uit wordt gegaan van een opzet met meer bezoekers. ?Wij zijn ervan overtuigd dat met de door ons voorgestelde maatregelen het mogelijk is een verantwoord en veilig festival op deze locatie voor meer bezoekers te organiseren en dat een risicoanalyse dit ook zou uitwijzen. Helaas is het gemeentebestuur hiertoe niet bereid gebleken waardoor wij ons genoodzaakt voelen opnieuw op zoek te gaan naar een passende locatie?, zo stelt de Bospop-organisatie op haar website.

Bospop is in het verleden drie jaar lang georganiseerd op een terrein langs de Eindhovenseweg in Weert. Dat is echter weer verlaten omdat het te duur was. Dit terrein wordt nu weer overwogen. Bospop 2013 was met 9.000 bezoekers uitverkocht, maar met dat bezoekersaantal is geen gezonde omzet te draaien. Voor 2014 liggen de uitgaven aan het programma substantieel hoger dan eerdere jaren en dat betekent dat minstens 16.000 betalende bezoekers nodig zijn om quitte te draaien. Vanwege de limiet op het sportpark zou Bospop op voorhand verliesgevend zijn.

Op dit moment onderzoekt Bospop twee vervangende locaties. Enerzijds het gebied langs de A2 bij Weert-Noord waar tussen 2010 en 2012 de Bospop-camping was gesitueerd en anderzijds Sportvelden Merefeldia in Nederweert. Op donderdag 28 november hoopt de organisatie uitsluitsel te hebben en tegelijk met de bekendmaking van de headliners voor de 2014 editie de nieuwe locatie bekend te kunnen maken.

Onderwerpen