Over de ernst van het letsel is nog niks duidelijk. Ambulances, brandweer en politie zijn ter plekke.

Medewerkers

Mogelijk liggen er nog medewerkers onder de ingestorte tenten. Er wordt met man en macht gezocht naar alle medewerkers die op het festivalterrein bezig waren met de opbouw.

Volgens De Gelderlander waren er op het moment van het noodweer zo’n 200 mensen aan het werk. Het hoofdpodium en de grote tent zouden totaal zijn vernield.

Rond 13.00 uur raasde het noodweer, dat ook elders in het land schade veroorzaakte, over het festivalterrein. Er zouden windhozen over het terrein zijn getrokken, maar de politie sluit niet uit dat het heftige rukwinden waren.

Inventarisatie

Op de website van Zwarte Cross laat de organisatie weten de situatie te inventariseren en te hopen aan het eind van de middag meer informatie te kunnen verschaffen.

De veertiende editie van het muziek- en motorcross evenement moet donderdag van start gaan en tot en met zondag duren. Of dat gaat lukken is nog onduidelijk.

Het Zwarte Cross is een van de grootste muziekfestivals van Nederland. Vorig jaar kwamen er 132 duizend bezoekers af op Zwarte Cross.

Op Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto’s (1, 2, 3, 4) van het festivalterrein.

? ANP/Novum

?

Onderwerpen