De verkoop van Kraftwerk-tickets op basis van een ID-nummer is voor See Tickets succesvol gebleken. De secundaire ticketingmarkt lijkt hiermee uitgeschakeld te worden.

Kraftwerk geeft op 17 en 18 oktober aanstaande vier shows in het Eindhovense Evoluon, voor een beperkte groep liefhebbers. Per optreden waren 800 kaarten beschikbaar. De organisatie is in handen van Double Vee Concerts, de ticketing werd gerealiseerd door See Tickets. ?Voor ons was dit een eerste keer dat we tickets verkochten gekoppeld aan een ID-nummer?, aldus See Tickets directeur Henk Schuit. ?We zijn benaderd door Willem Venema met de vraag of ons systeem hiervoor geschikt was. Dat bleek bij de meest recente update van ons systeem toevallig net ge?mplementeerd. Aanvankelijk was het ons idee om de tickets aan een BSN-nummer te koppelen. Dat bleek echter juridisch niet mogelijk. Zodoende is gekozen voor een rijbewijs- of paspoortnummer.?

Het idee was ? op verzoek van de band ? om op deze manier net als bij soortgelijke intieme shows in Londense en New Yorkse musea alleen echte liefhebbers binnen te hebben, die hier geen woekerprijzen voor hebben betaald. Dat lijkt gelukt, ruim 48 uur na de start van de voorverkoop is nog geen enkel ticket bij secondary ticketers te koop aangeboden. ?Wij zijn verheugd om te zien dat deze tactiek gewerkt heeft?, aldus Schuit. ?Het verkopen van tickets in combinatie met een ID-nummer is wel wat meer bewerkelijk voor de consument. Vandaar dat we vooraf hebben gecommuniceerd dat bij de aankoop van meerdere tickets ook verschillende ID-nummers bij de hand gehouden moesten worden. Deze methode is echter effectief de zwarthandel tegengegaan en daar was het alle betrokken partijen om te doen. Vooralsnog zijn wij de enige die deze functionaliteit op dit moment aanbiedt.?

Schuit erkent dat de vraag naar tickets hoger was dan het aanbod, waardoor de capaciteit van de See Tickets systeem onder druk heeft gestaan. ?Je kunt de druk op je systeem wel simuleren, maar nooit ?cht testen tot die druk in de praktijk op je systeem komt te staan. We zijn op dit moment aan het evalueren waar er eventueel verbeterpunten nodig zijn.?

Onderwerpen