Open House helpt startende bedrijven in de event, dance en muziekindustrie om innovatieve plannen en idee?n om te zetten in echte business. Het initiatief is tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober gelanceerd door minister Kamp van Economische Zaken. Inmiddels hebben de eerste vier partijen het programma Develop me doorlopen:

  • Foove – werkt aan festivalkriebels.nl met behulp van big data analyse 
  • ICEL – ontwikkelt duurzame bier- en carboneersystemen 
  • Sanitrax International – ontwikkelt innovatief ‘groen’ sanitair
  •  School of House – ontwikkeling van een opleidingsprogramma. 

De bedoeling is dat in 2015 een twintigtal startups worden gesteund binnen de drie programma’s Challenge me, Develop me en Launch me. Open House is een initiatief van ID&T, SFX Entertainment Company en het ministerie van Economische Zaken. De organisatie is ondergebracht in een stichting, de steun voor de startups komt van een twintigtal partners. Het ministerie van EZ draagt financieel bij. De ingediende plannen worden beoordeeld door een jury, de beste plannen worden gekoppeld aan een of meerdere Open House-partners. De deadlines voor het indienen van plannen zijn 31 december 2014 en 31 maart, 30 juni en 30 september 2015.  

Challenge me
Dit programma is bedoeld voor idee?n die een bestaand probleem oplossen. Bijvoorbeeld de enorme berg afval waar evenementen mee blijven zitten. Een oplossing om kostenneutraal over te gaan van gebotteld water op kraanwater. Kortom, een idee dat de het werk voor bedrijven gemakkelijker maakt, de CO2-uitstoot vermindert of kosten bespaart. De winnaars worden gekoppeld aan partners van Open House om hun idee om te zetten in business. 

Develop me
Dit programma helpt startups om hun idee uit te werken en klanten te vinden, kortom hun idee om te zetten in een realistisch en werkend businessmodel. Dit gebeurt in samenwerking met andere startups, mentoren en bedrijven. De eerste vier startups hebben dit programma inmiddels doorlopen, begeleid door Business Models Inc. 

Launch me
Dit programma is bedoeld voor wie een businessidee heeft ontwikkeld dat klaar is om al gelanceerd te worden. Binnen Open House is bijvoorbeeld ID&T een van de partijen die startups de mogelijkheid biedt om hun business te testen binnen hun platforms als Sensation en Mysteryland. Maar ook andere partijen bieden die mogelijkheid. 

Partners
De founding partners van Open House zijn ID&T, SFX en Economische Zaken, overige partners zijn bouwbedrijf Ballast Nedam, drinkwaterbedrijf Vitens, ABN AMRO, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, SEEDS, ETTU, NHTV, The Green Village, Start-up Tech Centre, softwarebedrijf TOK!, Business Idea Rating Institute, Dijkstra Voermans Advocaten, Fabrique, Wunderbar Ventures, Hamelink van der Toren en Business Models Inc. 

www.open-house.nl

 

Onderwerpen