? ?
?
Het podium van de Rabozaal in de Stadsschouwburg in Amsterdam is zondag 27 maart onder water komen te staan. Daardoor is de vloer beschadigd, meldde de schouwburg maandag. De geplande voorstelling Songs for Drella van het Scapino Ballet verhuist maandagavond naar het nabijgelegen DeLaMar Theater in Amsterdam.

De waterschade ontstond doordat een sprinklerinstallatie per ongeluk afging. ‘We werden gisteren met een kleine ramp geconfronteerd’, aldus directeur Melle Daamen van de Stadsschouwburg. ‘Alles stond onder water. Apparatuur hebben we redelijk kunnen redden, maar de houten vloer is onbespeelbaar.’

De buren boden uitkomst door de Wim Sonneveldzaal ter beschikking te stellen. Die zaal was toevallig beschikbaar omdat er onderhoud stond gepland. De Wim Sonneveldzaal is met 925 plaatsen bijna twee keer zo groot dan de Rabozaal. Songs for Drella was uitverkocht, maar het Scapino Ballet heeft door de verhuizing naar een ander theater bijna vierhonderd extra kaarten in de verkoop kunnen doen. De dansvoorstelling gaat over een muzikale ode aan kunstenaar Andy Warhol, die Drella als bijnaam had.

De situatie voor de voorstelling van dinsdagavond wordt nog bekeken. Dan staan Holland Opera en het Zapp String Quartet in de Stadsschouwburg geprogrammeerd met Feeks, No Fear for Shakespeare.

Bron: Volkskrant

Onderwerpen