Tevreden

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters is tevreden met de Voetbalwet. ”Het is een welkome aanvulling op de bevoegdheden”, aldus directeur Ruud van Bennekom van het genootschap dinsdag.

Hij wil nog wel even de praktijk afwachten. ”Een meldplicht is lastig bij bijvoorbeeld supporters van een voetbalclub die in een andere gemeente wonen.” Over twee jaar is er een evaluatie en dan moet blijken of de nieuw aangenomen wet ook in de praktijk goed werkt.

Ingenomen

De Raad van Korpschefs is ingenomen met de Voetbalwet. De wet gaat weliswaar lang niet zo ver als die in Groot-Brittanni?, maar de politiebazen verwachten een positief effect op de bestrijding van relschoppers bij voetbalwedstrijden en andere grootschalige evenementen.

”De wet gaat ons absoluut helpen bij de aanpak van voetbalgeweld en ernstige overlast”, aldus een woordvoerder van de raad dinsdag.

Verwachtingen

De raad waarschuwt niettemin voor al te hooggespannen verwachtingen. Ook moet nog nader onderzocht worden wat er ”in de uitvoeringspraktijk” op de politie afkomt, omdat de handhaving van de wet nogal wat voeten in de aarde heeft.

”We zullen moeten bekijken hoe wat met elkaar het beste en zo effici?nt mogelijk kunnen organiseren”, aldus de woordvoerder.

? ANP

Onderwerpen