?

?

?

Het Sportpaleis van Ahoy is, na een grootschalige verbouwing, weer open. De bezoekerscapaciteit is vergroot van 10.500 naar ruim 15.000. Daarnaast is het gebouw productietechnisch opgewaardeerd, zodat het voldoet aan de hoogstaande eisen van internationale topartiesten. En de bezoeker zal door de ingrepen meer ruimte, sfeer en betrokkenheid bij de arenavloer ervaren, zo verzekert Ahoy.

Het veertig jaar oude Sportpaleis ging eind februari op slot in verband met de bouwwerkzaamheden. Alleen tijdens North Sea Jazz in juli jongstleden ging het Sportpaleis tijdelijk weer open. Vervolgens werd het oude dak onder het nieuwe, in april geplaatste dak, verwijderd.

Terwijl de bouwvakkers nog druk bezig zijn beleeft Sportpaleis Ahoy tezamen met Frontline Rigging dit hoogtepunt, namelijk de load-in van de eerste productie in de ook geheel vernieuwde dakconstructie. Een tevreden Gert Jan Brouwer, directeur van Frontline Rigging, voerde nog een laatste inspectie uit alvorens ‘zijn jongens’ de eerste kettingen ‘het dak introkken’. Frontline heeft 15 trajecten veiligheidslijnen en 600 huis-steels gemonteerd om het werken in het vernieuwde dak te optimaliseren. Tezamen met Sportpaleis Ahoy is de dakconstructie zo ontworpen, dat belastingen van 18.000 kg per spant geen probleem meer zijn. Deze verbetering zal er voor zorgen dat de komende decennia er ruimschoots aan de gestelde eisen van producenten kan worden voldaan.

In januari 2011 is de laatste fase van de verbouwing afgerond en gaat Sportpaleis Ahoy officieel open. De modernisering vindt plaats in opdracht van eigenaar, opdrachtgever en ontwikkelaar OBR. Samen met de Brink Groep is zij verantwoordelijk voor de gehele realisatie. De bouwcombinatie bestaat uit BAM Utiliteitsbouw Regio Rotterdam, Croon Elektrotechniek, Unica Installatietechniek en Iemants Staalconstructies. De architectencombinatie Zwarts & Jansma en Merkx + Girod tekenden voor het ontwerp en op adviesgebied zijn Peutz bv (akoestiek), Aronsohn (constructief) en Deerns (techniek) ingeschakeld.

Ahoy directeur Jos van der Vegt is opgetogen over het verloop van het project en het resultaat tot dusver: ?Het is echt een klein wonder: In die zeven maanden dat het Sportpaleis dicht is gegaan, zag je per week zoveel veranderen.?

Bron: High Profile / Frontline Rigging

? ?

?

Onderwerpen