Anouk hoofdact Symphonica in Rosso 2013

Na Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon en Doe Maar is vanochtend bekendgemaakt dat Anouk de hoofdact is van de achtste editie van Symphonica in Rosso.? ?De vraag of ik hoofdact op Symphonica in Rosso wilde zijn, kwam precies op het juiste moment?, aldus Anouk. ?Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album ?Sad Singalong Songs? en om die nummers live echt eer aan te doen zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren”.

De kaartverkoop voor Symphonica in Rosso start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Je hebt zangeressen, en je hebt Anouk. Anouk is een buitencategorie. Haar zingen is veel meer dan zingen alleen, haar stem komt als een oerkracht vanuit haar tenen omhoog en grijpt je meteen bij de strot, als een muzikale brok in de keel. Al meer dan vijftien jaar is Nederland in de ban van deze vrouw die altijd haar eigen koers vaart, haar muzikale intu?tie achterna.

Sinds 1997 heeft de zangeres zeven studio albums uitgebracht die allemaal bovenaan de Nederlandse albumlijst eindigden en scoort ze tientallen hits. Door de jaren heen ontvangt ze veel prijzen en awards, waaronder maar liefst negen Edisons.

Aanvankelijk staat de eigenzinnige Haagse vooral bekend om explosieve rocksongs als ?Nobody?s Wife? en ?R U Kiddin? Me?, maar ze maakt ook kleine breekbare liedjes als ?Lost? en ?Michel? en op latere albums experimenteert ze met soul en funk. Altijd is er echter die stem als rode draad, die stem die staat als een huis. Een stem die kan vleien, vuurspuwen, ontroeren en omver kan blazen. Die soms rauw is en dan weer breekbaar. Anouks vaak pijnlijk openhartige songteksten raken een snaar bij haar fans, die zich herkennen in haar persoonlijke verhalen. Alle nummers zullen voor het Symphonica in Rosso concert speciaal gearrangeerd worden.

Voor haar nieuwe album ?Sad Singalong Songs? werkt Anouk opnieuw samen met Martin Gjerstad en Torre Johansson (Franz Ferdinand en The Cardigans). Met deze Zweedse producers maakte ze ook haar albums ?For Bitter Or Worse? en ?To Get Her Together?. ?Sad Singalong Songs? wordt 17 mei uitgebracht. De eerste single van dit album, de Eurovisie Songfestival inzending ?Birds?, behaalde meteen de eerste plaats in de Mega Top 50.

Tijdens Symphonica in Rosso wordt ieder jaar een topartiest in de spotlights gezet. In een prachtig decor en onder de professionele begeleiding van Guido?s Orchestra wordt iedere ?Symphonica? weer een uniek evenement. De eerste zeven edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal bijna 1.000.000 bezoekers verdeeld over 31 uitverkochte GelreDome concerten.

Woensdag 16 oktober 2013
GelreDome – Arnhem
Entree: ? 39,? 49, ? 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Meer nieuws over het evenement is te vinden op www.symphonicainrosso.nl

Onderwerpen