De VVEM kan terugkijken op een geslaagd Nationaal Evenementen Symposium 2013. Op 27 november verzamelden zich ruim tweehonderd mensen in de Ziggo Dome voor een dag vol lezingen en workshops over zeer diverse onderwerpen, met als centraal thema Evenement en veiligheid, van 2.0 naar 3.0. De dag verliep vlekkeloos en was een uitstekende gelegenheid om kennis op te doen, ervaringen te delen en voor veel deelnemers ook een unieke kans om rondgeleid te worden door de Ziggo Dome.

“Meer veiligheid door meer evenementen
“De beste manier om meer veiligheid te cre?ren is om meer evenementen te cre?ren,” vatte wethouder Eric van der Burg van Amsterdam het beleid samen dat zijn gemeente sinds 2011 voert. Festiviteiten spreiden over de stad en vari?ren met openingstijden en locaties blijkt de veiligheid te vergroten.

“We zijn al lang bij 3.0 aangeland”
Mister Pinkpop Jan Smeets stelde dat evenementen zoals Pinkpop al heel veel doen om de veiligheid te garanderen. Barriers, compartimenten, geluidslimieten, 16+ polsbandjes (straks 18+), composteerbare drinkbekers, blikseminstallaties, noem maar op. “We zijn al lang bij 3.0 aangeland.”

“Elkaar vertrouwen durven geven”
“Als overheid en organisatoren moet je elkaar het vertrouwen durven geven,” zei burgemeester Peter van der Velden van Breda . In zijn stad werkt het, dankzij onder meer het Evenementen Overleg, het met de horeca afgesloten convenant Veilig uitgaan, het verplichte Keurmerk Horecabeveiliging en de combinatie van collectieve ontzegging, gebiedsverbod en eventueel verwijzing van jongeren die met een valse ID proberen binnen te komen naar bureau HALT.

Naast de plenaire sprekers waren er dertien workshops over zeer uiteenlopende onderwerpen.
Een uitgebreider verslag en de presentaties vindt u op de website van NES2013.

NES2013 werd georganiseerd door de VVEM en de sectie Evenementen- & Horecabeveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

www.nes2013.nl

Onderwerpen