SEE TICKETS EERSTE ONTVANGER SKEN TICKETKEUR
?
11 januari 2013, Groningen – See Tickets heeft gisteravond als eerste ticketingbedrijf het SKEN Ticketkeur ontvangen. Dit is het offici?le keurmerk voor primaire ticketverkopers in de cultuur- en entertainmentbranche. Het heeft als doel consumenten te informeren welke ticketingbedrijven een betrouwbaar product voor de juiste prijs aanbieden. Het Ticketkeur is een nieuwe stap in de bestrijding van ongereguleerde doorverkoop van toegangskaarten. SKEN Ticketkeur benoemt een aantal kwaliteitsvereisten waar ticketingbedrijven aan moeten voldoen. Alleen bedrijven die rechtstreeks werken in opdracht van organisatoren kunnen zich aansluiten bij het Ticketkeur. Het logo van SKEN Ticketkeur mag alleen gebruikt worden door goedgekeurde bedrijven.

De certificering wordt uitgevoerd door de onafhankelijke BSI Groep en KIWA. Deze bedrijven voeren hun werkzaamheden uit onder toezicht van de Raad voor Accreditatie.

Henk Schuit, algemeen directeur See Tickets: ?Wij zijn erg blij dat wij als eerste het SKEN Ticketkeur hebben ontvangen. Wij zijn er van overtuigd dat het keurmerk zal bijdragen aan een grotere transparantie van de ticketingmarkt, waardoor de consument makkelijker de juiste keuze kan maken bij het kopen van een ticket en daar dus niet meer te veel voor zal betalen.?

Willem Westermann van de Stichting Kwaliteit Evenementen (SKEN): ?Het Ticketkeur is een vervolg op de publiekscampagne Weet Waar Je Koopt. Wij hopen dat de politiek deze eigen initiatieven van de evenementenbranche op korte termijn zal aanvullen met de goedkeuring van het Initiatiefwetsvoorstel ? Doorverkoop Toegangskaarten?.

Andere partijen die binnenkort het Ticketkeur hopen te verwerven zijn: Emesa, CTS Eventim, Event Travel, Paylogic, Ticketpoint, Ticketscript, Ticketservice, VNPF (de poppodia in Nederland), VSCD (de schouwburgen en concertzalen in Nederland).

?

Onderwerpen