10-04-2013 ? SP-Kamerlid Jasper van Dijk is zeer tevreden over de woensdag gehouden hoorzitting popbeleid. Vertegenwoordigers van vele organisaties en popmuzikanten waren aanwezig om te vertellen wat zij van de politiek verwachten. ?Geen artiest wil een politicus die hem vertelt hoe hij zijn werk moet doen. Maar door slim in te zetten op talent, export, muziekonderwijs en hulp bij producties kan de politiek de popsector een zetje geven in een moeilijke tijd.?

Hoorzitting
V.l.n.r. Duncan Stuttterheim, Johannes Sigmond (Blaudzun), Leo Blokhuis en DJ Isis

Op verzoek van Van Dijk, samen met PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) werd een hoorzitting gehouden met allerlei deelnemers uit de popmuziek. Zo waren Kyteman, DJ Isis, Blaudzun en Tim Knol als muzikanten aanwezig om te vertellen waar zij tegenaan lopen en wat zij van de politiek verwachten. Daarnaast waren vertegenwoordigers van organisaties als Mojo, Buma Cultuur en 3FM aanwezig.
Alle insprekers deelden een groot optimisme over de popsector in Nederland. Maar ze hadden ook veel suggesties. Zo werd gepleit voor een investeringsfonds in popmuziek, beter muziekonderwijs en het hard aanpakken van doorverkoop van tickets.

Tim Knol
Tim Knol

Van Dijk: ?Die kaartverkoop gaan we regelen. Mijn initiatiefwet ligt nu bij de Eerste Kamer. Daarnaast vraag ik binnenkort een Kamerdebat aan over popmuziek. Wij zullen daar pleiten voor een fonds voor popmuziek, goed muziekonderwijs, ruimte voor talentontwikkeling en een betere ondersteuning van deze mooie sector.?

Jasper van Dijk

Onderwerpen