Muziekevenementen, poppodia en het ministerie van VWS starten bewustwordingscampagne

Maandag 20 oktober 2014 Ermelo / Amsterdam – Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft afgelopen zaterdag tijdens het Amsterdam Music Festival in de Amsterdam ArenA het startschot gegeven voor I Love My Ears.

I Love My Ears is een campagne voor het voorkomen van gehoorschade bij bezoekers van concerten en festivals. De organisatoren van muziekevenementen en de poppodia geven via hun brancheverenigingen VVEM en VNPF uitvoering aan deze campagne.

Samen met het Ministerie van VWS wordt al langer gewerkt aan het minimaliseren van het risico op gehoorschade bij bezoekers van concerten en festivals. Er is een aantal concrete maatregelen afgesproken over geluidslimitering (van 103 dB), geluidsmeting en de verkrijgbaarheid van (persoonlijke) gehoorbescherming.

Bij deze afspraken hoort ook een uitgebreide bewustwordingscampagne richting publiek en werknemers in de live branche.

Muzieklocaties worden uitgerust met een tool kit waarmee ze op verschillende manieren met bezoekers kunnen communiceren. De campagne bestaat uit tips en aanbevelingen die er voor zorgen dat bezoekers van de bij de VVEM en VNPF aangesloten muzieklocaties op een voor het gehoor veilige manier van muziek kunnen genieten.

Zie ook: www.ilovemyears.nl

Onderwerpen