Tijdens Noorderslag Eurosonic is de VVEM in januari 2015 actief aanwezig, onder andere bij de nieuwe EPIC conferentie. Presentaties en discussies waar de VVEM bij betrokken is:

  • De campagne I Love My Ears en het convenant over publieksgeluid dat VVEM en VNPF hebben gesloten met het ministerie van VWS. Festivals, podia en muziekevenementen gaan de geluidsniveaus tijdens concerten meten en loggen. 
  • Presentatie van de Festivalmonitor, samengesteld in opdracht van de VVEM, met relevante cijfers over de ontwikkeling van festivals en evenementen met meer dan drieduizend bezoekers.
  • Het thema “Veiligheid bij open evenementen”, ofwel de specifieke issues bij evenementen zonder kaartverkoop.
  • Internationaal item over zenderfrequenties. De frequenties die wij gebruiken voor zendermicrofoons, in-ears en portofoons staan Europees en wereldwijd flink onder druk, maar lang niet iedereen beseft dit. De VVEM en belangenvereniging PMSE willen tijdens deze presentatie  de gebruikers en ook vertegenwoordigers uit de landen om ons heen activeren en bewust maken van deze problematiek.

EPIC (European Production Innovation Conference & Fair) is de nieuwe conferentie en vakbeurs tijdens Noorderslag Eurosonic, volledig gericht op innovatie bij festivals en podia. EPIC wordt gehouden naast de bestaande muziekconferentie. De drie EPIC-dagen zijn gevuld met discussies en productpresentaties, nieuwe idee?n en toepassingen voor festivals, concerten, podia en evenementenproductie. Onderdeel van EPIC is ook het SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, waar kennisinstellingen, technische universiteiten en duurzame bedrijven op een interactieve manier bezoekers laten voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid. 

EPIC is een samenwerking tussen Eurosonic Noorderslag en Yourope, Double 2, VNPF en VVEM. EPIC vindt plaats op 15, 16 en 17 januari 2015 in het Ebbingekwartier in Groningen. Voor programma en kaarten zie de website van Noorderslag Eurosonic.

Noorderslag Eurosonic

 

Onderwerpen