Onderstaand verslag verscheen in EB Live. Het betreft een themadag die de?VPT, de Vereniging voor Podiumtechnologie, samen met de VVEM heeft georganiseerd.?

Tijdens de recentelijke themadag ?Evenementen- en Veiligheidsnormen Tijdelijke Bouwsels? hebben de leden van de VVEM gepleit voor landelijke richtlijnen voor tijdelijke bouwsels als tenten en podia. De Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) heeft met het oog hierop al contact gezocht met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.

?Met betrekking tot tijdelijke bouwsels als podia en tribunes zijn er op dit moment geen landelijke richtlijnen waar eenieder zich aan te houden heeft. Dus als een gemeente een vergunning af komt geven, zijn er geen landelijke richtlijnen waarop zo?n vergunning getoetst kan worden. Waardoor in theorie een evenement in Rotterdam wel een vergunning krijgt en een evenement in Groningen niet. Ondanks dat ze exact dezelfde normen aanhouden. Zulke ?hap snap?-beoordelingen, daar moeten we als branche vanaf?, aldus Willem Westermann van de VVEM. Hij geeft aan dat er ook vanuit de branche al initiatieven worden ontplooid om de veiligheid te verhogen.

Op 27 november is er een VVEM-dag in de Ziggo Dome waar de tentenbranche testresultaten die middels windtunnels zijn vergaard zal presenteren. Westermann: ?Dergelijke testen worden doorgaans met dichte tenten gedaan. Maar op een evenement moet er natuurlijk publiek in en uit kunnen. Innovaties op het gebied van tentveiligheid worden in november op onze VVEM-dag gepresenteerd.?

Meer informatie over de plannen van de VVEM in het nieuwe nummer van Entertainment Business, dat afgelopen vrijdag verscheen.

(Bericht van EB Live 07-10-2013)

Onderwerpen