UTRECHT (ANP) – De première van de musical Mamma Mia! van Joop van den Ende is zes weken uitgesteld omdat tijdens de verbouwing van het Beatrix Theater asbest in het plafond is gevonden. Dat heeft woordvoerder R. Huppertz zaterdag bevestigd. De première vindt nu plaats op 9 november in plaats van op 28 september. Op dit moment wordt een extra balkon met bijna driehonderd stoelen in het theater gebouwd.

Het is de derde keer in twee jaar tijd dat een voorstelling moet worden verplaatst omdat er asbest in het theater wordt gevonden. In juni 2001 werd de première van Saturday Night Fever een paar weken uitgesteld, in mei dit jaar werd na nieuwe asbestvondsten de serie voorstellingen van Copacobana verplaatst naar het voormalige Grace-theater in Amsterdam.

,,We gaan er wel vanuit dat de sanering ditmaal zeer grondig gebeurt\’\’, stelt woordvoerder Huppertz. ,,Drie maal is echt scheepsrecht: we kunnen het ons niet permitteren bij een volgende verbouwing nog een vierde keer tegen dit soort problemen aan te lopen. We hoopten eigenlijk dat dit probleem jongstleden mei al was opgelost.\’\’

Onderwerpen