LANDGRAAF – Pinkpop heeft een boete van 48 duizend euro gekregen omdat het festival vorig jaar twee buitenlandse vrijwilligers heeft ingezet. Voor de studenten uit Mexico en Bulgarije was geen werkvergunning aangevraagd.
Organisator Jan Smeets vindt de boete onredelijk en stapt woensdag met een petitie naar de Tweede Kamer, schrijft dagblad Metro.
?
Smeets spreekt van een ‘kronkel in de wet’ en hoopt met de petitie het geld terug te krijgen. “Bij arbeiders zou je nog kunnen zeggen dat het gaat om het verdringen van arbeidsplaatsen voor mensen die wel een werkvergunning hebben”, legt Smeets in de krant uit.
?
In theorie kan hij voor zijn vrijwilligers ook werkvergunningen aanvragen, maar in de praktijk niet. “Die moet je per werknemer drie maanden van tevoren aanvragen en de afhandeling duurt minstens een jaar”, legt hij uit.
?
Smeets wil met zijn gang naar Den Haag ook een schone lei halen. “Ik heb een kast vol onderscheidingen en wil dit niet op mijn kerfstok hebben. Ik heb niks gedaan.” CDA-Kamerlid Eddy van Hijum kondigt aan opheldering te vragen bij minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD). (NOVUM)

Onderwerpen