Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Concertbezoekcijfers wederom gegroeid in 2019

Het afgelopen jaar is het aantal bezoekers van grote concerten (meer dan 3000 bezoekers) fors gegroeid. De 207 concerten ontvingen 2,9 miljoen bezoekers in 2019, een groei van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijk uit de branchecijfers die zijn opgesteld door onderzoeksbureau Respons en de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) en…

Lees meer

VVEM-programma Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Traditioneel wordt hier het (muziek)evenementenjaar afgetrapt. Binnen het conferentieprogramma is de VVEM nadrukkelijk aanwezig met panels over het meten van geluid op de vloer, roken, ticketing, vergunningen, de industriecijfers en meer.

Lees meer

VVEM-programma op CUE 2020

De 2020-editie van CUE, de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, vindt van 13 tot en met 15 januari 2020 plaats in Rotterdam Ahoy. De VVEM is betrokken bij het vakinhoudelijk programma dat de VPT organiseert onder de noemer VTP Academy.

Lees meer

Save the date: 6 april 2020 Dutch Live Entertainment Production Awards

De zesde editie van de uitreiking van de Dutch Live Entertainment Production Awards (DLEPA) vindt op 6 april 2020 plaats. De jaarlijkse prijzen worden wederom uitgereikt in Parc Broekhuizen te Leersum. De Early Bird kaartverkoop is gestart en loopt tot 1 februari 2020. De VVEM is, samen met EB Live, weer betrokken als ‘presenting partner’.

Lees meer

Toost op lancering Handboek Evenementen Veiligheid met betrokken professionals

Op dinsdag 10 december vond in de Kazerne te Eindhoven een bijeenkomst plaats waarbij de verschillende betrokken partijen de realisatie van de eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) vierden. Een fysiek exemplaar van het handboek werd symbolisch overhandigd door Laura Bouwmeester (voorzitter van de Stichting Handboek Evenementen Veiligheid) aan Caren Martens (kennismakelaar…

Lees meer

Festivals weren zal drugsoverlast niet beperken

In reactie op het intrekken van de vergunning van het Hardshock Festival in Hellendoorn, stelt de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) dat symptoombestrijding drugsoverlast niet oplost. De VVEM pleit voor betere handhaving en goede voorlichting. Deze week is bekend geworden dat gemeente Hellendoorn de organisatie van het Hardshock Festival geen vergunning verleent voor een volgende editie….

Lees meer

Presentaties PMSE-middag gebundeld

De VVEM zet zich via de belangenvereniging PMSE al elf jaar in voor behoud van voldoende frequentieruimte om draadloze microfoons, in-ears, intercom, portofoons, camera’s et cetera te laten werken. Op maandag 25 november 2019 was de gezamenlijke PMSE en VPT themamiddag ‘Draadloze Frequenties – De Stand Van Zaken’.

Lees meer

Ticketers nemen heft in eigen hand

Doorverkoop van festival-, concert- en evenementtickets blijft een ongewenste problematiek binnen de branche. Steeds meer ticketers, waaronder VVEM-lid Eventim Nederland, nemen het heft in eigen hand en starten met een eigen, veilig doorverkoopplatform.

Lees meer

VVEM op Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Traditioneel wordt hier het (muziek)evenementenjaar afgetrapt. Binnen het conferentieprogramma is de VVEM nadrukkelijk aanwezig. De zaterdag van het conferentieprogramma is op de schop gegaan en biedt een nieuwe ervaring.

Lees meer

VVEM op CUE 2020

CUE is de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, die een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia biedt. De volgende editie vindt 13 tot en met 15 januari 2020 plaats.

Lees meer