Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Gebrek betrokkenheid Kabinet bij zwaar getroffen sectoren pijnlijk duidelijk

De manier waarop het Kabinet heeft aangekondigd de steunmaatregelen te stoppen maakt pijnlijk duidelijk wat de werkelijke betrokkenheid is van het Kabinet bij zwaar getroffen sectoren, waaronder de evenementenbranche. Dit staat in een gezamenlijk persbericht van EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers.

Lees meer

Kabinet stopt met generieke coronasteun

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Men stelt dat voor specifieke sectoren die nog altijd getroffen zijn door de coronacrisis, waaronder de evenementenbranche, wordt gekeken naar additionele steun. In de verstuurde kamerbrief is hierover echter nog…

Lees meer

Nieuw brancheprotest op 11 september

Omdat de branche geen gehoor heeft gekregen naar aanleiding van het ‘Unmute Us!’ protest van 21 augustus jongstleden en de daaropvolgende open brief aan het kabinet, vindt op 11 september aanstaande een nieuw protest plaats.

Lees meer

Bericht van de voorzitter

Het is geen understatement om te zeggen dat wij als branche na de uiterst succesvol verlopen ‘Unmute Us!’ manifestatie, die afgelopen weekend tegelijk in zes steden plaatsvond, weer helemaal op de kaart staan. Niet alleen dat, door de goede energie, de strakke organisatie en geen enkele vorm van wanklank of problemen, heeft de Nederlandse evenementenbranche…

Lees meer

Branche laat van zich horen met landelijk protest

Zaterdag vindt in zes steden (Amsterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam) onder de noemer ‘Unmute Us!’ een groot protest plaats waarin ruim 1500 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche, samen met hun bezoekers, hun gevoelens van onbegrip uiten over de ontwikkelingen en het kabinetsbeleid rondom evenementen. Ook de VVEM ondersteunt deze demonstratie.

Lees meer

Evenementenbranche grotendeels opnieuw aan het lijntje gehouden

Door het kabinetsbesluit om in ieder geval tot en met 19 september de huidige maatregelen te continueren, is de sector opnieuw in de wachtkamer gezet en reageert dan ook boos en zwaar teleurgesteld.

Lees meer

Voorlopig geen versoepelingen voor evenementenbranche

Voorlopig zitten er voor de evenementenbranche en het nachtleven geen versoepelingen in. Dat heeft het demissionaire kabinet bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. De huidige maatregelen worden minstens tot en met 19 september doorgezet. Pas op 14 september volgt een besluit over het mogelijk loslaten van deze beperkingen.

Lees meer

Branche verdrietig en teleurgesteld over hard besluit ongeplaceerde evenementen

De overheid heeft vandaag helaas opnieuw een grote beperking oplegt aan de evenementen. Met het verbod op evenementen zonder vaste zitplaatsen voor meer dan 750 bezoekers tot 1 september, krijgt de evenementenbranche weer een zware teleurstelling te verwerken.

Lees meer

Begrip voor kabinetsbesluit meerdaagse campingfestivals

De afgelopen weken heeft de VVEM als onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers intensief overleg gevoerd met de overheid over de voorwaarden waaronder meerdaagse campingfestivals zoals Lowlands en Mysteryland door kunnen gaan. Door de snelle opkomst van de besmettelijke deltavariant en alle onzekerheid en mogelijke extra maatregelen die daarmee gepaard gaan, is dit nog eens…

Lees meer

Kamervragen over extra steun voor toeleveranciers

Middels een zestal Kamervragen aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, wil Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) inventariseren of er vanuit de steunpakketten die voor de sector zijn opgetuigd ook extra steun komt voor de toeleveranciers van festivals en evenementen. Dit omdat er vanwege de onzekerheid met betrekking tot het al dan niet doorgaan…

Lees meer