Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Meer festivals en concerten in 2023, maar sector niet zorgenvrij

Tijdens ESNS2024 hebben de VVEM en Respons in een volgepakte kelderzaal van de Groningse Oosterpoort de nieuwe festival- en concertcijfers over 2023 gepresenteerd. De cijfers zijn goed, maar verdienen wel enkele kanttekeningen.

Lees meer

CUE Talk met voorzitter Boris van der Ham

Tijdens CUE2024 is nieuwe VVEM-voorzitter Boris van der Ham onder de vlag ‘CUE Talk’ geïnterviewd door Hans Schoonen. Namens AV & Entertainment Magazine een gesprek over zijn nieuwe rol als voorzitter, de hete hangijzers in de branche, zichtbaarheid in politiek Den Haag, de toegevoegde waarde van de VVEM en veel meer!

Lees meer

LEPA nominaties en tickets

De nominatierondes voor de Live Entertainment Production Awards (LEPA) 2024 zijn gesloten. De jury beraadt zich hier momenteel over en zal op ESNS de volledige lijst met genomineerden bekend maken.

Lees meer

VVEM op ESNS 2024

Het muziekevenementenjaar wordt traditioneel afgetrapt op het Groningse Eurosonic Noorderslag (ESNS24), dat van 17 tot en met 20 januari 2024 plaatsvindt. Traditiegetrouw is een aantal panels op de conferentie ‘powered by’ de VVEM. Dit jaar onder meer over zzp’ers, gehoor, financiën en de nieuwe Omgevingswet. Uiteraard presenteren we in samenwerking met Respons ook weer branchecijfers.

Lees meer

VVEM op CUE2024

Van 15 tot en met 17 januari 2024 vindt in Rotterdam Ahoy CUE2024 plaats. Uiteraard is de VVEM weer aanwezig op deze vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie en nemen we deel aan een aantal programmaonderdelen.

Lees meer

Definitieve subsidie Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) sloot 2 oktober 2023. Half januari stelt het CBS de voorlopige modelprijzen vast. Op basis daarvan berekent de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de definitieve subsidie. Gezien de dalende energieprijzen is de verwachting dat een deel van de ondernemers op minder subsidie recht heeft dan er is uitgekeerd. Die…

Lees meer

Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek getekend

Op woensdag 6 december is het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek getekend door demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen en de diverse branchepartijen waaronder de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) en meer.

Lees meer

Reactie VVEM op kamerbrief doorverkoop tickets

Eind november heeft voormalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Gunay Uslu in een kamerbrief laten weten dat naar aanleiding van onderzoek is gebleken dat de problematiek van woekerprijzen bij doorverkoop van tickets ‘relatief klein’ is. De VVEM kan zich voor een groot del in de onderzoeksresultaten vinden, maar heeft nog wel enkele kanttekeningen.

Lees meer

Boris van der Ham nieuwe onafhankelijke voorzitter VVEM

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) afgelopen maandag 27 november is Boris van der Ham gepresenteerd als nieuwe en onafhankelijke voorzitter. Met het voorzitterschap van Van der Ham gaat de VVEM een nieuwe fase in. Een logische voortzetting van de koers die de vereniging de afgelopen jaren heeft gevaren.

Lees meer

Evenementensector heeft niet bijgedragen aan aantoonbare toename van COVID-19 besmettingen bij opening evenementen

De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) heeft verheugd kennisgenomen van de analyse van de TU Delft. Hieruit blijkt dat het effect van het openen van grootschalige evenementen tijdens de versoepelingsmomenten gedurende de COVID- 19 pandemie moeilijk is terug te vinden in het landelijke reproductiegetal. De analyse staaft wat wij als branchevereniging altijd al hebben uitgedragen; dat…

Lees meer