Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

Backstage Pass lanceert Podiumtechniek Voor Meiden

Stichting Backstage Pass wil de diversiteit en de inclusie binnen de Nederlandse evenementensector vergroten. Hiertoe lanceert de stichting het project Podiumtechniek voor Meiden.

Lees meer

Reactie VVEM op advies Gezondheidsraad

In een nieuw rapport adviseert de Gezondheidsraad om het maximale geluidsniveau in concertzalen, op festivals en in discotheken te verlagen. Daarbij adviseren zij de handvatten van de WHO. Hoewel de VVEM het tegengaan van gehoorschade toejuicht – de vereniging zet zich daar zelf ook al jarenlang voor in – is de vereniging van mening dat…

Lees meer

Nationaal Congres Evenementen in april naar Alkmaar

Het door Respons georganiseerde Nationaal Congres Evenementen strijkt voor de achtste editie neer in Alkmaar. Deze vindt plaats op maandag 3 april 2023 en wordt georganiseerd in samenwerking met gastgemeente Alkmaar en Alkmaar Marketing. Meest recente editie vond afgelopen oktober in Dordrecht plaats. Met de verschuiving terug nar april is het congres terug in de…

Lees meer

Succesvolle VVEM ALV in Amaze

De VVEM kijkt terug op een uitermate succesvolle najaars-ALV in Amaze. Bekijk op hier een sfeerimpressie. Als gast van ID&T konden leden een spectaculair voorproefje krijgen van deze immersive experience. Tijdens de ALV werd afscheid genomen van bestuurslid Gert Jan Brouwer, presenteerden nieuwe leden zich, werd teruggeblikt op 2022 en middels een keynote van Carlo…

Lees meer

VVEM wil branche zichtbaarder maken voor OCW-steun uit miljoenennota

In de miljoenennota staat onder andere dat er volgend jaar 170 miljoen euro gaat naar de culturele en creatieve sector. Willem Westermann, woordvoerder van de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM), stelt tegenover Entertainment Business dat de branche zich zichtbaarder moet maken om een deel van dat bedrag te kunnen ontvangen.

Lees meer

Terugblik Congres Podia | Festivals | Evenementen

Met trots en tevredenheid kijken de VVEM en VNPF terug op het 19 september jongstleden gehouden Congres Podia Festivals Evenementen 2022. De eerste live editie sinds 2019 was met een bomvol programma van zo’n 60 sessies en circa 1000 aanwezigen een groot succes. Klik verder voor een uitgebreide sfeerimpressie te vinden.

Lees meer

Nationaal Congres Evenementen

Respons organiseert op 10 oktober voor de 7e keer het Nationaal Congres Evenementen. Ditmaal in Dordrecht, in samenwerking met gastgemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing & Partners en de Stichting Nationale Evenementenprijzen. Met als thema ‘Ruimte voor evenementen’ wordt ingegaan op de ruimte die evenementen innemen en hoe diverse partijen de schaarse ruimte in Nederland claimen. Voor…

Lees meer

In memoriam: Klaas van Gelder

Met verslagenheid heeft de VVEM kennis genomen van het plotselinge overlijden van Klaas van Gelder, eigenaar van Dutch Safety Group en directeur van diverse daaronder hangende dochterondernemingen als bijvoorbeeld Event Medical Service. Klaas van Gelder is 57 jaar oud geworden.

Lees meer

Monitor Festivals & Concerten

De Festival Monitor was tot voor kort het jaarlijkse onderzoek naar de feiten en cijfers van de Nederlandse festival- en concertmarkt. Het onderzoek bevatte onder andere de branchecijfers van festivals die Respons onder auspiciën van de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) opstelt. Los daarvan werd door Respons de markt van grote concerten (3000+ bezoekers) bijgehouden….

Lees meer

Gemeente Dronten wil dat grote evenementengemeentes willen samenwerken

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten heeft gemeentebestuurders uit het hele land uitgenodigd op Lowlands, om daar te zien hoe de gemeente een grootschalig evenement aanpakt. Gebben hoopt dat het een opmaat kan zijn naar meer samenwerking en kennisdeling tussen gemeenten waar grote publieksevenementen worden georganiseerd.

Lees meer