Nieuws

Nieuws

Recente artikelen

ADE Green conferentieprogramma compleet

Het volledige programma van ADE Green is bekend gemaakt. De VVEM is een van de partners van deze subconferentie van Amsterdam Dance Event, die in het teken staat van duurzaamheid, innovatie en sociale verandering in de muziekindustrie. De 2023-editie van ADE Green vindt op vrijdag 20 oktober plaats in Felix Meritis, Amsterdam. De conferentie uit…

Lees meer

Fotoverslag CPFE2023

De VVEM en VNPF kijken met trots terug op een succesvolle 2023-editie van het Congres Podia Festivals Evenementen (CPFE2023) in TivoliVredenburg. Fotograaf Ben Houdijk maakte een uitgebreid visueel verlag.

Lees meer

Branche in transitie toont zich strijdbaar op CPFE2023

De podium- en evenementensector staat op een kantelpunt op het gebied van duurzaamheid, personeel, innovaties, inclusie, techniek en maatschappelijke impact. Dat blijkt de overkoepelende indruk van de 2023-editie van het Congres Podia Festivals Evenementen (CPFE2023), dat maandag 18 september plaatsvond in Utrecht. Meer dan andere branchecongressen, is het congres dé plek geworden waar branchegenoten op…

Lees meer

Nudging kan doorlooptijden bij het ticketscan-, visitatie- en barproces evenementen verkorten

Het gebruik van nudges bij evenementen helpt om doorlooptijden bij het ticketscan-, visitatie- en barproces te verkorten. Dat blijkt uit onderzoeken van Logistics Community Brabant (LCB) tijdens acht evenementen. LCB verrichtte het onderzoek in het kader van de derde fase van Fieldlab Evenementen, waarin onderzoek gericht op het bevorderen van efficiency bij evenementen, zowel ten…

Lees meer

Overgrote deel programma CPFE 2023 bekend

Het grootste deel van het programma van de 2023-editie van het Congres Podia Festivals Evenementen 2023 (CPFE 2023) is bekend. Het congres is een samenwerking tussen de VVEM, VNPF, TivoliVredenburg en diverse branchepartijen en vindt op 18 september aanstaande plaats in Utrecht. Wie voor 1 september registreert, profiteert van en aantrekkelijk tarief.

Lees meer

Reactie VVEM op kamerbrief Preventie Gehoorschade

In een brief aan de Kamer heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen op woensdag 28 juni 2023 laten weten geen nieuwe wetgeving te initiëren op het gebied van versterkte muziek op (onder meer) festivals en evenementen.

Lees meer

Groot deel programma van het Congres Podia Festivals Evenementen (CPFE 2023) bekend

Een groot deel van het programma van het programm van Congres Podia Festivals Evenementen (CPFE 2023) is bekend gemaakt. Het congres is een samenwerking tussen de VVEM, VNPF, TivoliVredenburg en diverse branchepartijen en vindt op 18 september aanstaande plaats in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen nog tot 1 juli gebruik maken van een aantrekkelijk registratietarief. Na 1…

Lees meer

VVEM – Makers Van Verbinding

De VVEM verbindt en ondersteunt makers van evenementen in de volledige breedte. Van toeleveranciers tot locaties en organisatoren. In onze nieuwe introductiefilm tonen we het belang van die samenwerkingen leggen we uit wat de VVEM doet.

Lees meer

Routekaart voor Toegankelijke Festivals verbeterd

De in 2020 ontwikkelde Routekaart voor Toegankelijke Festivals heeft een update gekregen en is verbeterd. Dit kennisinstrument is bedoeld als leidraad om festivals inclusief en beter toegankelijk te maken en kwam tot stand in samenwerking met diverse branchepartijen, waaronder de VVEM.

Lees meer

‘Doppies’ campagne brengt gehoorbescherming onder de aandacht

Vanuit I Love My Ears (voortvloeiend uit ons gehoorconvenant) wordt vanaf 25 mei de campagne Doppies gestart. Hiermee wordt het dragen van gehoorbescherming bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar onder de aandacht gebracht.

Lees meer