Op 17 oktober vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de zesde editie van ADE Green plaats. De VVEM is als vanouds partner van deze op duurzaamheid, innovatie en sociale verandering richtende conferentie, onderdeel van het grotere Amsterdam Dance Event. Het programma voor 17 oktober bevat onder meer sprekers vanuit Green Events, Q-Dance, de gemeente Amsterdam en meer.
ADE Green is een jaarlijkse terugkerende, eendaagse, conferentie gewijd aan innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering binnen de muziek- en evenementenindustrie. Het programma kent onder meer panels, workshops en debatten ? alle ge?nt op vraagstukken en oplossingen voor het toekomstbestendig maken van de wereld. Dit jaar ligt een focus op de nieuwste en meest baanbrekende strategie?n en persoonlijke ervaringen op met gebied van milieuvraagstukken en sociale verandering binnen de industrie. Het afgelopen jaar werd de urgentie om ons gedrag te veranderen groter dan ooit, en het besef groeit dat wij als evenementenindustrie daarbinnen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Hoe kunnen we duurzame evenementen organiseren? Hoe kunnen wij onze achterban inspireren om deel te nemen aan sociale en duurzame bewegingen?

Onder de sprekers dit jaar zijn: Jazar Crew (Palestine), Milan Meyberg, Naja Orashvili (BASSIANI), Jasper Goossen (DGTL), Stientje van Veldhoven (State Secretary), Sam Feldt en partners als Heineken, de gemeente Amsterdam, Green Events en Q-Dance. Het programma ziet er als volgt uit:

 • 12:00 – 12:40 uur, conferentieruimte D4:
  A Road Map for People on the Road Part 1 – Mental and Physical Well-Being
 • 12:00 – 13:00 uur, conferentieruimte D12:
  How to Design a Green Strategy
 • 12:00 – 13:00 uur, conferentieruimte D8:
  Six Innovations That Will Change the Event Industry
 • 12:40 – 13:20 uur, conferentieruimte D4:
  A Road Map for People on the Road Part 2 – Say What? How Is Your Hearing Holding Up?
 • 13:15 – 14:45 uur, conferentieruimte D12:
  Power Rewired ? presented by City of Amsterdam
 • 13:15 – 14:15 uur, conferentieruimte D8:
  Rave for a Revolution!
 • 13:20 – 14:00 uur, conferentieruimte D4:
  A Road Map for People on the Road Part 3 – The Other Family
 • 14:30 – 15:30 uur, conferentieruimte D8:
  Cup, Cup, Cup from Waste to Resource – presented by Heineken
 • 15:45 – 16:30 uur, conferentieruimte D8:
  The Future of Plastic – presented by Green Events

Meer informatie over de inhoud van de panels, is te vinden op de website van ADE.