De beschikbare tickets voor de vier Back To Live-testevenementen die in maart plaatsvinden in de Ziggo Dome en op Evenemententerrein Walibi Holland zijn in luttele minuten uitverkocht. Voor de evenementen, onderdeel van de Fieldlab testevenementen, hebben 5600 mensen een ticket weten te bemachtigen.

Nederlandse organisatoren ID&T en MOJO organiseren een reeks kleinschalige evenementen. Tijdens deze events worden onderzoeken uitgevoerd door Fieldlab Evenementen, dat zich richt op de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. De kaartverkoop voor de evenementen startte donderdag 25 februari om 12:00 uur. Het betreft op 6 en 7 maart aanstaande respectievelijk een dancefestival en een concert in de Ziggo Dome, waarbij 1300 bezoekers per dag aanwezig mogen zijn.

Op 6 maart treden Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee op tijdens het dance event in de Ziggo Dome. De zaalopstelling bestaat uit 5 bubbels van 250 personen en één groep van 50 personen. Er zijn zowel staan- als zitplaatsen beschikbaar. Een dag later worden dezelfde bubbels gehanteerd tijdens het concert van André Hazes, met speciale gasten Phil Bee, Sophie Straat en Peter Pannekoek.

Op 13 en 14 maart wordt er op het evenemententerrein in Walibi Holland in Biddinghuizen twee festivals georganiseerd, waarbij op beide dagen 1500 bezoekers aanwezig mogen zijn. Tijdens het dancefestival treden Joris Voorn, Reinier Zonneveld Live, Colin Benders, Nicky Elisabeth, Philou Louzolo, Fafi Abdel Nour, Suze Ijò en Lion Kojo op. Bezoekers worden ingedeeld in drie groepen van 500 en mogen vrij bewegen. Een dag later worden tijdens het popfestival wederom bubbels van 500 man gehanteerd, met Chef’Special, Maan, De Staat, Jett Rebel, Donnie, Froukje, Numidia, Vunzige Deuntjes en Michiel Peeters in de line-up.

De testevenementen zijn onderdeel van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van het Eventplatform, de Alliantie van Evenementenbouwers en ClickNL. De organisatoren waarschuwen voor doorverkoop van tickets. In verband met de tests staan de tickets staan op naam en zijn deze gekoppeld aan het BSN-nummer van de koper. Bezoekers moeten zich twee dagen voor het evenement en vijf dagen na het evenement laten testen op corona en mogen niet in een risicogroep vallen. Voor personen die een positieve test krijgen, is een geld-terug regeling beschikbaar.

Tags