De afgelopen weken heeft de VVEM als onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers intensief overleg gevoerd met de overheid over de voorwaarden waaronder meerdaagse campingfestivals zoals Lowlands en Mysteryland door kunnen gaan. Door de snelle opkomst van de besmettelijke deltavariant en alle onzekerheid en mogelijke extra maatregelen die daarmee gepaard gaan, is dit nog eens extra ingewikkeld geworden.

Helaas heeft de Alliantie gezamenlijk met de overheid moeten concluderen dat we inmiddels zijn ingehaald door de realiteit en dat dit een onhaalbaar scenario is geworden. De kwaliteit en verantwoorde festivalbeleving voor bezoekers, medewerkers en artiesten kan onvoldoende worden gewaarborgd. Dat is uiteraard een hele trieste constatering en een bittere pil voor de branche die al zo lang gesloten is.

Maar tegelijkertijd begrijpt en respecteert de Alliantie het besluit dat de meerdaagse campingfestivals tot 1 september niet door kunnen gaan. Ook roept zij het kabinet op met de grootste spoed een besluit te nemen over de eendaagse evenementen.

Tags