Vorige week is voor een bomvolle zaal in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex de documentaire ‘Pandemie in Evenementenland’ in première gegaan. De film is geproduceerd in opdracht van de Vereniging Van Evenementenmakers (VVEM) en maakt aan de hand van interviews met betrokkenen de impact van de COVID-19 pandemie op de Nederlandse evenementenbranche inzichtelijk. De VVEM heeft de film nu ook online beschikbaar gemaakt.

‘Pandemie in Evenementenland’ is in opdracht van de VVEM gemaakt door content marketing agency We Are The Night. In de documentaire wordt aan de hand van gesprekken met tien verschillende branchepartijen inzichtelijk hoe hard de evenementenbranche getroffen sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie getroffen is, hoe deze branche op de achtbaan aan ontwikkelingen heeft geanticipeerd en hoe kwetsbaar het Nederlandse ecosysteem van evenementenmakers is gebleken. Een systeem waar vanuit andere landen doorgaans met jaloerse blikken wordt gekeken, dat van grote economische waarde is en geldt als een van de grootste werkgevers van Nederland.

“Deze film is een eerbetoon aan de branche waaruit ook wij voortkomen”, aldus Wilco Jung van We Are The Night. “Het is een heel eervolle taak geweest om de omvang van deze sector, de problemen die zijn ondervonden en de weg terug naar boven zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wij zijn geen beroepsgroep van klagers, we zoeken altijd oplossingen. Die positieve houding hebben we er in terug willen brengen.”

“Wij zij enorm trots op het eindresultaat, het vangt precies waar wij als branche tegenaan zijn gelopen en hoe we daar collectief mee om zijn gegaan”, zo stelt VVEM-voorzitter Henk Schuit. “Wij moesten als eerste dicht, konden als laatste weer open en waren in de tussenliggende periode met grote regelmaat – en veelal onterecht – de gebeten hond. Als VVEM vinden de het belangrijk dat die impact op onze branche inzichtelijk wordt en we niet vergeten wat er gebeurd is. Vandaar dat we een documentaire hebben laten maken nu de wonden nog vers zijn. Zodat iedereen begrijpt dat de hoge kwaliteit van evenementen zoals we die in Nederland hebben niet vanzelfsprekend is.”

Tags