Het is geen understatement om te zeggen dat wij als branche na de uiterst succesvol verlopen ‘Unmute Us!’ manifestatie, die afgelopen weekend tegelijk in zes steden plaatsvond, weer helemaal op de kaart staan. Niet alleen dat, door de goede energie, de strakke organisatie en geen enkele vorm van wanklank of problemen, heeft de Nederlandse evenementenbranche andermaal laten zien dat we goed en veilig dingen kunnen organiseren én communiceren.

De VVEM was een van de zo’n 2000 partijen uit de branche die als een blok achter ‘Unmute Us!’ is gaan staan en we complimenteren de organisatie met een vlekkeloos protest. De boodschap was helder. Wij kunnen door collectief de mouwen op te stropen en samen te werken snel, kwalitatief en veilig mooie dingen organiseren. Wij zijn de willekeur van het kabinet beu en willen weer open. Nu zijn de beleidsmakers weer aan zet. In een open brief met acht concrete vragen, vraagt de branche om duidelijkheid.

Uiteraard beseffen we terdege dat we als branche met alleen een protest niet geholpen zijn.
We hebben extra krachtig van ons laten horen maar antwoorden hebben we nog niet.

De VVEM heeft zich al anderhalf jaar hard gemaakt voor onze leden en onze branche door, al dan niet als onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers, in Den Haag te blijven hameren op de problemen waarin wij collectief verkeren en de steun die wij behoeven. Dat werk gaat onverminderd door. Na weer een verloren evenementenseizoen, pleiten wij actief voor extra steun om onze hele branche de wintermaanden door te helpen. Want zelfs al besluit men dat wij weer open mogen eind september, kunnen wij in de praktijk pas weer in 2022 op volle kracht draaien. Als VVEM willen we er zorg voor dragen dat iedereen dat ook daadwerkelijk kan.

Met het oog daarop blijft het voor iedereen ook van belang om gebruik te maken van de door de overheid opgestelde garantieregeling, indien je als organisatie daarvoor in aanmerking komt. We merken dat sommige leden dat soms wat ‘gedoe’ vinden, het verlies pakken en vooruit kijken naar betere tijden volgend jaar. Echter, evenementen maken doen we samen. Via die garantieregeling vloeien er ook financiën richting toeleveranciers en daarvan willen we ook dat zij vooruit kunnen. Het is dus in ieders belang dat we als branche de gelederen gesloten houden en voor elkaar blijven zorgen tot we weer op volle kracht door kunnen.

Building perfect events together!

Henk Schuit
Voorzitter VVEM