Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) afgelopen maandag 27 november is Boris van der Ham gepresenteerd als nieuwe en onafhankelijke voorzitter. Met het voorzitterschap van Van der Ham gaat de VVEM een nieuwe fase in. Een logische voortzetting van de koers die de vereniging de afgelopen jaren heeft gevaren.

De VVEM is van oudsher een vereniging die de evenementenbranche heeft geprofessionaliseerd. Dit door makers van evenementen in de volledige breedte – van toeleveranciers tot locaties en organisatoren – te verbinden en ondersteunen. De VVEM heeft zich de afgelopen jaren tevens steeds meer ontwikkeld tot een vereniging die ook richting de media en politiek Den Haag hét gezicht en de stem is geworden voor de evenementenbranche. Jarenlang is de voorzitter van de vereniging vanuit de eigen gelederen gekozen. Door de veranderende rol van de VVEM is de aanstelling van een onafhankelijke voorzitter een logische volgende stap.

De VVEM is daarom verheugd om Boris van der Ham te kunnen presenteren als voorzitter. Van der Ham is bestuurder in de zorg, cultuur en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij acteur en muzikant, en was tussen 2002 en 2012 volksvertegenwoordiger. Met deze achtergrond brengt hij zowel de bestuurlijke ervaring mee, als de nodige affiniteit met de evenementenbranche. Van der Ham is op 27 november 2023 voorgesteld aan de VVEM-leden tijdens de algemene ledenvergadering op de SS Rotterdam en zijn benoeming is door de leden unaniem bekrachtigd.

“Met een onafhankelijke voorzitter is de Vereniging van Evenementenmakers nog beter in staat om de branche te verbinden en onze boodschap breed voor het voetlicht te brengen” zo stelt vertrekkend voorzitter Henk Schuit. “Ik ben heel trots dat ik het voorzitterschap van de VVEM mag overdragen aan Boris van der Ham. Deze functie is bij hem in zeer goede handen.”

“Het is een grote eer om de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers te zijn”, zo zegt Van der Ham. “Ik ga mij als voorzitter de komende tijd hard maken voor het nog meer zichtbaar maken van de economische, maatschappelijke en culturele impact van onze branche.”