Vandaag is namens VVEM, Popcoalitie, VNPF, Music Managers Forum en BAM! een brief verstuurd naar ministers Wiebes en Van Engelshoven met als onderwerp ‘Coronavirus en de evenementenbranche’. In de brief vraagt de branche de overheid om duidelijkheid over het aankomende evenementenseizoen.

De integrale tekst van de brief:

Geachte heer Wiebes, mevrouw Van Engelshoven,

Via deze brief vragen wij uw onmiddellijke aandacht voor het volgende.

Op 19 maart jl. hebben wij met de heer Wiebes een goed gesprek gevoerd over de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus voor de evenementenbranche.

Daaruit volgend zijn een aantal concrete acties gekomen, waaronder de ticketregeling en campagne Bewaar Je Ticket met goedkeuring van ACM, en een concrete deadline voor het verbod op evenementen tot 1 juni. Nogmaals dank voor de daadkracht hieromtrent.

Wij hebben als branche (organisatoren, artiesten en leveranciers) op dit moment echter het meeste belang bij duidelijkheid over een langere periode. In alle landen om ons heen (Belgi?, Duitsland, Denemarken etc.) is inmiddels een verbod ingesteld op evenementen tot 1 september.

Zoals in ons gesprek en onze eerdere brief al aangegeven, is de evenementenbranche een long tail, projectmatig ingerichte branche, die voor een groot gedeelte seizoensgebonden is. Voorbereidingen voor evenementen na 1 juni zijn al maanden aan de gang, maar moeten nu ook nog doorlopen omdat er geen duidelijkheid is over de periode na 1 juni. Dit terwijl iedereen wel aanvoelt dat onze evenementen niet passen in een 1.5 meter samenleving waar wij de komende maanden mee te maken hebben.

Wij kunnen op dit moment onze schade dus niet beperken, en die schade loopt dagelijks met tonnen op.

Wij verzoeken u dus dringend om tijdens de persconferentie op 21 april een duidelijk en krachtig signaal af te geven dat voor evenementen in de gehele zomerperiode geldt. De sector krijgt op die manier duidelijkheid, en kan daar haar plannen op inrichten en haar eigen schade nog zoveel mogelijk beperken.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,
Popcoalitie
VVEM
VNPF
Music Managers Forum BAM!

Tags