De tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie. CUE2018, vond van maandag 15 tot en met woensdag 17 januari 2018 in Rotterdam Ahoy plaats. De VVEM heeft als partner van CUE2018 bijdragen aan het programma van workshops. en ondersteunde de CUE Innovatieprijs. ?

In totaal bezochten 7.117 vakprofessionals CUE2018, een stijging van 15% ten opzichte van de vorige editie. Op de beursvloer was een groot aantal VEM-leden te vinden met een stand. Veel interesse was er voor de drie zalen waarin lezingen en workshops zijn gegeven. Andermaal een bewijs dat deze branche goed gedijt bij kennisoverdracht. De VVEM heeft hier haar steentje aan bijgedragen met workshops over brandveiligheid bij evenementen en over de PMSE-frequentieproblematiek.

Om innovaties in de branche verder te stimuleren, heeft de beursorganisatie voor een vernieuwde opzet van de Innovatieprijs gekozen. Zodoende is in samenwerking met de Vereniging voor Podium Technologie (VPT) is de CUE/VPT Innovatieprijs in het leven geroepen, bestaande uit de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs. De VPT Vakjuryprijs is gewonnen door StaPoTech BVBA met hun innovatie ?Stavaria?, een variabele decorkabel. De publieksprijs, toegekend door de beursbezoekers, ging naar RF-toolbox. Deze add-on op bestaande systemen is ontwikkeld om de vaak instabiele ontvangst van draadloze microfoonsystemen onder controle te krijgen. Rotterdam Ahoy zal ook de komende jaren de uitvalsbasis van CUE blijven en neemt de organisatie van CUE in 2020, 2022 en 2024 voor haar rekening.

Tags