Organisatoren van evenementen tot kunnen tot 31 mei 2022 17:00 uur een Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) aanvragen. Aanvragen vanaf €125.000 blijken volgens RVO momenteel echter achter te blijven, vermoedelijk omdat organisatoren het verplichte accountantsprotocol voor die tijd niet rond denken te krijgen. Organisatoren kunnen indien dit het geval is in plaats van de accountantsprotocol een eigen verklaring toevoegen, waarin zij aangeven dat (en waarom) het protocol op zich laat wachten.

Voor een aanvraag vanaf €125.000 is een accountantsprotocol nodig. Het accountantsprotocol en de modelverklaring zijn goedgekeurd door het NBA met nummer Copro 22011.A1. Deze is beschikbaar op de site van RVO (ATE 2021: aanvraagproces – rvo.nl). Het kan zijn dat het, bijvoorbeeld door drukte bij accountants, niet lukt om tijdig dit te regelen. Daardoor kunnen organisatoren het idee hebben dat zij geen aanvraag kunnen doen. Dat is gelukkig niet het geval. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wil organisatoren vragen in zo’n geval in plaats van de accountantsprotocol een eigen verklaring toe te voegen. Daarin kunnen zij aangeven waarom het protocol op zich laat wachten.
worden genomen. Het is dus belangrijk dat de aanvrager het protocol, zodra het binnen is, alsnog opstuurt. Tot die tijd staat de aanvraag ‘on hold’.

Wees op tijd
Aanvragen die na 31 mei 2022, 17 uur binnenkomen, kunnen we niet meer aannemen. Wees dus op tijd, ook als het accountantsprotocol er nog niet is.

‘De ATE is oké’
De VVEM adviseert alle organisatoren die recht hebben op een ATE hiervan gebruik te maken. De ATE helpt via organisatoren de hele keten, de toeleveranciers, locaties, makers en zzp’ers en iedereen die normaal bij dat evenement geld zou verdienen. Het is belangrijk dat organisatoren dit doen om zo de hele keten in stand te houden. Daarbij willen we ook wijzen op de oproep van de Alliantie van Evenementenbouwers: ‘De ATE is oké’.

Deze oproep is HIER te downloaden.

Tags