RVO meldt dat ook (nog) niet alle aanvragers van TVL Q4 2021 en Q1 2022 alle aanvullende informatie hebben doorgegeven die nodig is om de aanvraag te completeren. Volgens Europese regelgeving mag Nederland tot en met 30 juni 2022 steun verlenen aan ondernemers die schade ondervinden door de coronamaatregelen. Vandaar dat RVO de aanvragers oproept snel te reageren.

Bij TVL Q1 2022 betaalde de RVO het grootste deel van de aanvragen (maar liefst 86 procent) binnen drie weken uit. Er staan echter nog aanvragen open om te beoordelen. Voor Q1 2022 zijn dat er 5.000. Daarvan is aan ruim 900 aanvragers aanvullende informatie gevraagd. Bij Q4 2021 staan er nog bijna 860 aanvragen open om te beoordelen. Daarvan moet meer dan de helft van de organisaties nog een aanvullende vraag beantwoorden. ALs het hier jouw bedrijf betreft, roept RVO op om snel te reageren.

Reageer snel en compleet
Kreeg je van de RVO een verzoek om aanvullende informatie? Reageer dan zo snel en compleet mogelijk. Zonder deze aanvulling moeten zij de gedane aanvraag helaas afwijzen. Dit verzoek is door de RVO via e-mail gedaan.

Steun verlenen tot 30 juni
Omdat RVO nog maar tot en met 30 juni 2022 steun mag verlenen aan ondernemers die schade ondervinden door de coronamaatregelen, willen zij alle aanvragen zo snel mogelijk afhandelen en daar is de hulp van de betrokken ondernemers hard bij nodig. De afhandeling van bezwaren en de vaststelling mag overigens wel na 30 juni 2022.

Tags