Tijdens de vierde editie van het Nationaal Congres Evenementen zijn Eindhoven en Noordwijk uitgeroepen tot evenementensteden van het jaar in respectievelijk de categorie?n vanaf en tot 100.000 inwoners. In de categorie Beste Publieksevenement besloot de jury de prijs aan twee evenementen uit te reiken.

De Nationale Evenementenprijzen 2018 zijn uitgereikt tijdens de vierde editie van het Nationaal Congres Evenementen. Dit is gehouden in de Centrale Bibliotheek in gastgemeente Rotterdam. De Nationale Evenementenprijzen kenden dit jaar achttien genomineerden, verdeeld over de categorie?n Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 en 100.000+ inwoners, Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs. Genomineerden zijn vastgesteld op basis van diverse beleidsindicatoren en facts & figures die zijn verzameld en geanalyseerd door onderzoeksbureau Respons, onder auspici?n van de jury van de Nationale Evenementenprijzen.

In de categorie Evenementenstad van het Jaar boven 100.000 inwoners is Eindhoven verkozen tot winnaar. Vier gemeenten in meer dan 100.000 inwoners hebben tijdens de uitreiking het predicaat ?Excellente Evenementenstad? uitgereikt gekregen. Het betreft hier Apeldoorn, Arnhem, Zwolle en winnaar Eindhoven. Deze steden mogen het predicaat ?Excellente Evenementenstad? een jaar lang voeren. ?De genomineerde steden in de categorie 100.000+ inwoners noemen wij ? sinds de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen in 2016 ? Excellente Evenementensteden. Steden die op het gebied van evenementen bovengemiddeld presteren verdienen het predicaat ?excellent?. Excellente evenementensteden zijn een voorbeeld voor andere steden?, aldus de jury in hun rapport.

In de categorie Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 inwoners won de gemeente Noordwijk. Pride Amsterdam en de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen zijn de gedeelde winnaars geworden in de categorie Beste Publieksevenement. Het Eindhovense evenement GLOW heeft de Evenementen Innovatieprijs gewonnen. Hein te Riele, directeur van het Evenementenbureau VVV Deventer ?n de man achter de Deventer evenementen Dickens, Deventer op Stelten en de Boekenmarkt, heeft tijdens de uitreiking een Lifetime Achievement Award gewonnen

Tags