Het Europees Kampioenschap voetbal (EK) staat weer voor de deur en dat betekent voor sommigen spanning en sensatie. Als VVEM en VNPF begrijpen we dat jullie, als festivals en podia, mogelijk overwegen om tijdens dit evenement voetbalwedstrijden uit te zenden op groot scherm, als een extra service naar jullie publiek (en ook om geen concurrentie van wedstrijden te hoeven ondervinden).

Het vertonen van voetbalwedstrijden op podia vereist echter een best kostbare licentie van Videma, vanwege de auteursrechtelijk beschermde content die wordt uitgezonden. Als we kijken op de website bij Videma, zien we bijvoorbeeld: 2 uur kijken met 1000 bezoekers kost € 3.120, als er 5000 bezoekers kijken kost het € 15.600.
Festivals zijn dus behoorlijk aan de beurt. Daarom houden we daar deze aparte inventarisatie voor.

Het doel van deze korte vragenlijst is om te inventariseren of jullie van plan zijn om tijdens het EK voetbal wedstrijden uit te zenden, en zo ja, of dit enkel tijdens specifieke programmaonderdelen zal zijn of gedurende het hele toernooi.

Daarnaast willen we graag weten of jullie van plan zijn om alleen de wedstrijden van het Nederlands elftal te vertonen, of dat dit ook geldt voor andere wedstrijden.
Speeldata zijn:

  • van vr 14 t/m wo 26 juni vinden er voorrondes plaats. Op 16, 21 en 25 juni speelt Oranje;
  • van 29 juni t/m 2 juli achtste finales;
  • 5 juli en 6 juli kwartfinales;
  • 9 juli en 10 juli halve finales;
  • 14 juli de finale.

Jullie antwoorden zijn van groot belang, aangezien we bij een substantiële respons met Videma willen bespreken of er een collectieve regeling getroffen kan worden om de kosten van de licentie te verlagen. De enquête is hier in te vullen: https://nl.surveymonkey.com/r/GV8ZM2G

Tags