De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam Ahoy, zo is vandaag bekend gemaakt door de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO, AVROTROS, NOS en European Broadcasting Union (EBU). De VVEM feliciteert VVEM-lid Rotterdam Ahoy met deze bekendmaking, die impact zal hebben op de hele stad Rotterdam. Deze staat volgend jaar mei twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

“Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is”, aldus Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de projectorganisatie bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU en de gemeente Rotterdam. Tevens zijn diverse partners betrokken, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland. Alle grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival 2020 vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Naast de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei), vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn.

Rotterdam Ahoy beschikt over een indoor arena, zes beurs- en evenementenhallen en een congrescentrum. Naast het faciliteren van evenementen, is Rotterdam Ahoy ook organisator van zeventien eigen titels, die in eigen huis of op locatie in binnen- en buitenland plaatsvinden.Eind 2020 breidt Ahoy uit met het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), bestaande uit 35 zalen en RTM Stage. Deze zaal is niet alleen het grootste auditorium ?n de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2.750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland. In januari 2021, wanneer Ahoy 50 jaar bestaat, vindt de offici?le opening plaats.

Op donderdag 26 september aanstaande strijkt de VVEM neer in Ahoy voor de tweede algemene ledenvergadering van 2019 en aansluitend VVEM On Tour. Leden hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Tags