Diverse Halloween-evenementen in het land hebben voor chaotische taferelen gezorgd. VVEM-voorzitter H?rald van de Bunt heeft vanuit zijn functie als GelreDome-directeur een nabijgelegen evenement uit de brand geholpen.

Diverse kleinschalig bedoelde Halloween-evenementen hebben dusdanig veel publiek getrokken, dat het de organiserende partijen boven het hoofd groeide. Met name de diverse Horror McDrives in het land genereerden hierbij veel aandacht. Na succesvol verlopen Horror McDrives in Enschede en Hengelo, liep het spaak in Arnhem en Doetinchem. In laatstgenoemde plaats werd deze in samenwerking met doe-het-zelf-keten Gamma georganiseerd. Er kwamen dusdanig veel bezoekers op het evenement af, dat de N317 vanuit Etten, de Terborgseweg en uiteindelijk ook snelweg A18 volledig vastliepen. McDonalds-medewerkers hebben eerst getracht het verkeer te regelen. ?Daarna hebben wij ingegrepen?, aldus een politiewoordvoerder. De afrit van de snelweg werd afgesloten en Rijkswaterstaat communiceerde via matrixborden langs de weg dat het horrorevenement niet meer bereikbaar was. Het ingrijpen van de politie in Doetinchem heeft tot veel boze reacties van bezoekers geleid.

Ook de wegen rondom stadion GelreDome in Arnhem zijn vastgelopen door de drukte richting de naast het stadion gelegen McDrive waar eveneens een Halloween-evenement plaatsvond. ?We hebben na overleg met McDonalds en de gemeente besloten dat het terrein rondom het stadion als buffer ter beschikking te stellen. De bezoekers op de parkeerplaats van GelreDome kunnen aansluiten in de rij?, aldus H?rald van de Bunt. ?Dan blijkt maar weer dat het organiseren van evenementen een vak is. Anders was de organisatie dit niet overkomen. Je moet rekening houden met dit soort zaken, zodat je erop in kunt spelen.?

Tags