Er zijn veel vragen over hoe om te gaan met de op handen zijnde anderhalvemetersamenleving, de evenementen ?tot 30? (vanaf 1 juni) en ?tot 100 personen? (vanaf 1 juli) die weer zouden ?mogen? en de daartoe leidende protocollen. De VVEM denkt samen met de leden en branchepartners actief na over protocollen, die in de maanden die gaan komen een basis gaan vormen.

Concreet betekent dit dat er een drietal protocollen gaat komen. Deze geven richtlijnen aan onder meer opdrachtgevers, toeleveranciers, organisatoren, accommodaties, producenten en bezoekers van evenementen in de anderhalvemetersamenleving. Het eerste protocol is eerder deze maand gepresenteerd en is een protocol voor zakelijke bijeenkomsten. Hieronder vallen onder meer vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van het protocol. Hiervoor volgen de twee andere protocollen; eentje voor overdekte evenementen en eentje voor evenementen in de buitenlucht.

Bij de totstandkoming van die protocollen is de VVEM nauw betrokken. Uiteraard kunnen deze protocollen nooit op maat geschreven worden voor iedere situatie. Het doel is primair dat deze protocollen een standaard basis neerzetten die voor de hele branche geldt. Daardoor bieden ze handvatten waar de praktijk in iedere situatie aan getoetst kan gaan worden. Meer informatie over deze protocollen volgt.

Tags