Het bestuur van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) heeft Henk Schuit (CTS Eventim) benoemd als nieuwe voorzitter. Schuit volgt hiermee Hèrald van de Bunt (GelreDome) op, die in april zijn bestuurswerkzaamheden na 16 jaar heeft neergelegd. Na de uitbreiding van het bestuur eerder dit jaar, is de benoeming van de nieuwe voorzitter de volgende stap in de ontwikkeling van de VVEM, op weg naar een door samenwerking florerende evenementenbranche in het post-corona tijdperk.

Henk Schuit is sinds 1991 actief in de muziek- en live entertainment business. Aanvankelijk als marketing- en communicatiemanager bij het platenlabel Provogue, later in de ticketingbranche. Sinds 2005 is hij Managing Director bij CTS Eventim Nederland. Sinds 2009 is hij actief als VVEM-lid en heeft hij onder meer actief meegewerkt aan het SKEN keurmerk voor ticketing. Schuit is tevens actief als voorzitter van de DLEPA jury en is penningmeester bij de Stichting Weet Waar Je Koopt!. In april 2021 is hij tot het VVEM-bestuur toegetreden en sinds juli is hij de nieuwe voorzitter van de vereniging.

“In ben trots en vereerd dat ik voorzitter mag zijn van de VVEM”, aldus Schuit. “Ik geloof in de kracht van samenwerken en elkaar helpen, dat is ook wat de VVEM doet. We zien in deze coronatijd nog eens extra hoe belangrijk dat is. Ik verheug me erop om me, samen met het hele bestuur en alle betrokkenen, in te zetten om de belangen van alle evenementenmakers goed te vertegenwoordigen en mee te werken aan een mooie toekomst van live entertainment in Nederland.”

De afgelopen jaren heeft de VVEM een grote professionaliseringsslag gemaakt. De branchevereniging heeft het aantal leden zien groeien en de evenementenbranche duidelijker op de kaart gezet. Door het werk van de VVEM, wordt deze bedrijfstak landelijk serieus genomen en is de branchevereniging dé partij waarnaar politiek, pers en publiek kijken als het over evenementen gaat. Als gevolg van deze ontwikkelingen, heeft de VVEM eerder dit jaar het bestuur uitgebreid van zeven naar acht personen. De benoeming van Henk Schuit als nieuwe voorzitter, markeert de start van een vernieuwde bestuursfase voor de vereniging.

Tags