Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 1 april jongstleden, zijn Remko Hermans (Intents Festival) en Henk Schuit (CTS Eventim) toegetreden tot het VVEM-bestuur. Hun toetreding tot het bestuur volgt op de statutenwijziging die stelt dat het VVEM-bestuur uit maximaal 8 personen mag bestaan. Tijdens de ALV heeft voorzitter Hèrald van de Bunt na 16 jaar zijn bestuurswerkzaamheden neergelegd.

Hèrald van de Bunt heeft zijn aftreden tijdens de ALV in september in zijn eigen GelreDome bekend gemaakt. “Uiteraard blijf ik ook na mijn aftreden een bevlogen VVEM-lid”, zo zei De Bunt tijdens zijn afscheidsrede. “Er is de afgelopen jaren heel veel gebeurd en als VVEM hebben we een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Het aantal leden is toegenomen en je ziet dat we door het werk van de VVEM landelijk serieus worden genomen als branche en dat wij de branchepartij zijn waarnaar men kijkt als het over evenementen gaat. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt en zeker nu we collectief een lastige periode hebben toont zich eens te meer de kracht van samenwerking. Daar het gezond is om als vereniging te vernieuwen en te verjongen, maak ik nu graag plaats en wordt het bestuur met twee man uitgebreid.

Het bestuur heeft Henk Schuit (CTS Eventim) en Remko Hermans (Intents Festival) voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Tijdens de ALV zijn zij officieel tot nieuwe bestuursleden verkozen.

Remko Hermans geldt als een van de drijvende krachten achter evenementen als Mansion, Intents Festival, Fusion: The Harder Styles en diverse andere evenementen in Brabant. Binnen onze organisatie ben ik breed georiënteerd. Van creatie, vergunningen, omgeving, duurzaamheid en vrijwilligers tot de creatieve componenten van productie, marketing en programmering. In 2015 was hij een van de oprichters van de stichting Front of House, een Brabants evenementencollectief dat zich inzet voor het verbeteren van de evenementenbranche, in gesprek gaat met overheden en tot doel heeft de Brabantse evenementensector op de kaart te zetten. “We leerden al snel dat het goed is om bepaalde zaken gezamenlijk aan te pakken. Ik heb me bij Front of House vooral gericht op trajecten en projecten met overheden (lokaal, regionaal en landelijk). Als bestuurslid van de VVEM wil ik mijn opgedane kennis en ervaring met passie inzetten voor de evenementenbranche op landelijk niveau.”

Henk Schuit is sinds 1991 actief in de muziek- en live entertainment business. Aanvankelijk als marketing en communicatiemanager bij het platenlabel Provogue, later in de ticketingbranche. Sinds 2005 is hij Managing Director bij CTS Eventim Nederland. “Ik heb de laatste 30 jaar dus behoorlijk wat live entertainment voorbij zien komen en heb inmiddels een brede blik op het gehele veld. Vanaf 2009 ben ik actief bij de VVEM en heb ik met veel plezier actief mee gewerkt aan het SKEN keurmerk voor ticketing. De laatste jaren ben ik actief als voorzitter van de DLEPA jury en recentelijk ben ik penningmeester geworden bij de Stichting Weet Waar Je Koopt!. Ik geloof in de kracht van samenwerken en elkaar helpen dat is ook wat de VVEM doet. We zien in deze coronatijd nog eens extra hoe belangrijk dat is. Ik werk graag mee aan een mooie toekomst van live entertainment in Nederland.”

De benoeming van de twee nieuwe bestuursleden heeft vorige week plaatsgevonden. Het VVEM-bestuur zal de komende tijd de functies en portefeuilles, waaronder de rol van voorzitter, opnieuw verdelen. Tot er een nieuwe voorzitter is gekozen, zal Gert Jan Brouwer de rol van vicevoorzitter vervullen.

Tags