Woensdag 29 januari verzorgde de TVD (Branchevereniging van Tentenverhuurbedrijven in Nederland) in samenwerking met de VVEM onder de noemer ‘Het doorstaan van de tent des tijds’ een kennismiddag bij Van Ham Tenten & Podia te Bladel. Deze trok ruim 250 deelnemers, waaronder organisatoren, leveranciers en overheden.

De hoge opkomst, in combinatie met een een attractief programma, doet de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde en succesvolle middag. Uitgangspunt van de kennissessie was dat buitenevenementen in Nederland steeds grootschaliger worden. Meer mensen, meer activiteiten en dus ook steeds grotere en professionelere tenten. Het is aan de tentenverhuurders om ervoor te zorgen dat binnen het grotere geheel dat een evenement is, het tentendeel waarvoor zij verantwoordelijk zijn kwalitatief goed gebeurt. Hoe deze veiligheid te borgen?

De middag werd geleid door Willem Westermann, de dagvoorzitter en crisismanager, en Gerard Korthout, de lachvoorzitter. Middels een nagebootst ‘crisiscentrum’ kwamen deze middag onderwerpen voorbij middels fictieve calamiteiten. Gelukkig waren alle experts en deskundigen in de zaal aanwezig. Zij gingen onder leiding van de crisismanager met elkaar in gesprek hoe te komen tot oplossingen wanneer deze calamiteiten zich in de praktijk zouden kunnen voordoen. De fictieve calamiteiten die voorbij kwamen hadden onder meer van doen met arbo veiligheid, zaken rond op- en afbouw, maar ook met constructieve veiligheid en brandveiligheid van tenten. Verder kwam ook het milieu voorbij en de middag eindigde met de uitgebreide sessie over het weer. Een onderwerp dat een steeds grotere rol speelt rondom buitenevenementen.

Een mobiel weerstation van Weerbewaking Nederland, een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in weerbewaking op buitenevenementen, kwam binnenrijden en gezamenlijk werden een aantal mogelijke weerscenario’s besproken. Om het weer nog beter in beeld te brengen gaf weerman Reinier van den Berg een bevlogen presentatie waarbij hij onder meer inging op de klimaatverandering en de directe effecten hiervan op het weer. Het doel van de middag was kennis delen. Het tweede doel van de middag was oude kennissen te ontmoeten en nieuwe te maken, iets wat tijdens een echte Brabantse borrel ter afsluiting prima gelukt is.

Tags