Tijdens de 2022 editie van Eurosonic Noorderslag zijn de IJzeren Podiumdieren 2021 uitgereikt. Deze vakprijzen worden jaarlijks door de VNPF uitgereikt aan poppodia, festivals, organisaties en projecten. Dit jaar is ook een IJzeren Podiumdier overhandigd aan twee personen die zich tijdens de coronapandemie met indrukwekkend doorzettingsvermogen hebben ingezet voor de live popsector. Een daarvan was VVEM-boegbeeld Willem Westermann. Hij kreeg de prijs vrijdag overhandigd door VNPF-directeur Berend Schans.

Anders dan andere jaren, werden de IJzeren Podiumdieren uitgereikt aan projecten die door poppodia en festivals zijn ontplooid ondanks de COVI-19 pandemie. VNPF-leden is gevraagd gevraagd welke organisatie of welk project een extra eerbewijs verdient vanwege een indrukwekkende en bijzondere prestaties in 2021. Op de voorgedragen organisaties en projecten werd dit jaar niet gestemd door de leden, maar de inzendingen werden beoordeeld door een twaalftal extern deskundigen. Onder de winnaars Studio Pandora / Walk The Line van TivoliVredenburg, Roadburn Redux van Roadburn Festival en Le Guess Who.

Jeroen Bartelse, woordvoerder van Taskforce Culturele & Creatieve Sector, ontving daarnaast een prijs voor het vele en goede crisismanagementwerk dat hij voor de gehele culturele en creatieve sector heeft verricht. Ook was er een prijs voor Willem Westermann, van Vereniging van Evenementenmakers en de Alliantie van Evenementenbouwers. “Westermann, ook Taskforce-lid, ontvangt deze prijs voor het vele en goede crisismanagement werk dat hij voor met name de festival- en evenementenindustrie verricht”, aldus de jury. “Samenwerking met podia en grote publieksevenementen (bijvoorbeeld sport) wordt daarbij niet geschuwd.”

Meer over de IJzeren Podiumdieren 2021 op de website van de VNPF.

Tags