Op 20 mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdag. Een belangrijke dag met het oog op werkgelegenheid in de sector, daar evenementenlocaties, technische bedrijven en theaters hun deuren kunnen openen om potentiële nieuwe werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek.

Veel mensen hebben tijdens de coronaperiode om zich heen gekeken en de vleugels uitgeslagen om te gaan werken in een andere branche. Met de Podiumtechniekdag willen deelnemende theater, evenementenlocaties, technische bedrijven en gezelschappen mensen werkzaam in de technische branche laten zien dat de technische sector ook volop leeft in onze wereld. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit.

“Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniekdag!” Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar jouw bedrijf/theater/evenement/poppodium trekken om in het hele land backstage te kunnen kijken en met jouw podiumtechnici in gesprek te gaan.

De Podiumtechniekdag is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 20 mei hun deuren openen. Op www.podiumtechniekdag.nl is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende theaters en bedrijven en deze zijn ook terug te vinden op onze interactieve kaart.

Tags