Het door de VVEM en VNPF gezamenlijk georganiseerde Congres Podia | Festivals | Evenementen wordt geopend door schrijver en filosoof Michael Foley. In zijn laatste boek Isn’t This Fun? – in het Nederlands uitgebracht onder de titel ‘Leuk h??’ – buigt hij zich op geestige wijze over ‘de serieuze zaken van lol’ en die filosofie zal hij op het congres toelichten met een keynote speech.

Foley zet in zijn werk een filosofische verkenning van de eeuwige zoektocht naar plezier uiteen. waarom vinden mensen het leuk om met grote groepen gelijkgestemden iets te beleven? Of het nu gaat om een dancefestival, een vol strand, het carnavalsfeest of een pretpark, veel mensen genieten ervan en het wordt in reclames vaak als hoogst aantrekkelijk voorgesteld. Toch zijn er ook altijd mensen die zich in zo’n situatie alleen maar afvragen: hoe kom ik hier weg? En op dat moment is er altijd wel iemand die zegt: ?Leuk h???

Michael Foley wil begrijpen waarom mensen zich graag in grote groepen verzamelen, maar ook waarom anderen dat moeilijker vinden. Waarom vindt hij zo weinig ?leuk?? Waaruit bestaat de kunst van het plezier maken? Hij gaat te werk op de van hem bekende wijze: met veel humor maar ook met serieuze filosofische bagage. Hij onderzoekt allerlei dingen die mensen leuk vinden, en vraagt zich af hoe dat zo is gekomen en wat het zegt over de maatschappij. Hoezeer zit dit soort ?fun? in onze genen? Zijn het nieuwe rituelen? Welke leegte vullen we op?

De in Londen woonachtige Noord Ier zal ook tegenover een congreszaal vol evenementenprofessionals proberen te duiden waarom zij hun werk doen. Foley onderzoekt verschillende zaken die mensen leuk vinden, en vraagt zich af hoe dat zo is gekomen en wat het zegt over de maatschappij. Leuk is meer dan platte genotzucht. Foley pleit voor een volstrekt serieuze afwijzing van de ernst. Dat maakt nieuwsgierig. Een ideale starter voor een zeer smakelijk en ? leuk – congres.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Voor VVEM-leden geldt een aantrekkelijk tarief van ?85,-* tot 12 september. Daarna wordt het bedrag ?105,-*.
Tevens zijn er alleen voor VVEM en VNPF-leden aantrekkelijk geprijsde combitickets verkrijgbaar voor het Congres Podia | Festivals | Evenementen ?n Eurosonic Noorderslag.

Kom ook, beleef het live!
www.congrespodiafestivalsevenementen.nl

(* bedragen exclusief BTW)

Tags