De Festival Monitor was tot voor kort het jaarlijkse onderzoek naar de feiten en cijfers van de Nederlandse festival- en concertmarkt. Het onderzoek bevatte onder andere de branchecijfers van festivals die Respons onder auspiciën van de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) opstelt. Los daarvan werd door Respons de markt van grote concerten (3000+ bezoekers) bijgehouden. In 2022 is de opzet veranderd en is de Monitor Festivals & Concerten het doorlopende online dashboard geworden waar alle cijfers te vinden zijn.

De Monitor Festivals & Concerten is de online opvolger van de Festival Monitor die Respons 10 jaar in samenwerking met VVEM uitgaf. Nog steeds bevat deze alle cijfers, analyses en trends over de evenementen-, festival- en concertmarkt, maar nu als digitaal platform dat elk moment van het jaar actueel is. Als we de afgelopen jaren één ding hebben geleerd, is het wel hoe belangrijk het is om als branche alle cijfers actueel en volledig paraat te hebben.

De monitor is exclusief voor VVEM-leden gratis toegankelijk. Ga hiervoor naar:
https://monitorfestivalsconcerten.respons.nl/vvem

Leden ontvangen de toegangscode via het secretariaat. Toegangscode kwijt? Deze is opnieuw op te vragen via: secretariaat@vvem.nl

Tags